Pohjanmaan Teollisuus 2019 seinäjoella

Uusi ammattitapahtuma Pohjanmaan Teollisuus keräsi teollisuuden ammattilaisia Seinäjoki Areenaan keskiviikkona 15.5.

Ensimmäisen kerran järjestetty tapahtuma onnistui kokonaisuutena varsin hyvin.

Mukana oli noin 160 näytteilleasettajaa, ja ennakkoilmoittautuneita tapahtumaan oli noin 700 vierailijaa. Järjestäjien kävijätavoite tapahtumaan kaikkiaan oli tuhannen kieppeillä, ja se ylitettiin. Erityisesti aamupäivällä paikalla oli väkeä mukavasti.

Pohjanmaan Teollisuus toteutettiin uudentyyppisellä lähestymiskulmalla. Alueellinen painotus tapahtumassa oli vahva, ja uutta oli myös kompakti toteutus. Kyseessä oli päivän mittainen messukokonaisuus, joka oli kävijöille ilmainen. Helppous ja joustavuus olivat keskeisiä teemoja tapahtuman toteutuksessa.

Tapahtuman sisältöä olivat mm. sopimusvalmistajat, uudet teknologiat, IoT, 3D-tulostus, tietotekniikka, CAD ja CAM, digitalisaatio ja automaatio, koneäly, teollisuuden koneet, laitteet ja

robotiikka, tutkimus, kehitys ja koulutus, liikenne ja logistiikka sekä laadun hallinta ja palvelut. Kokonaisuus koostui näyttelystä sekä paneeli- ja tietoiskutyyppisestä sisällöstä.

Näyttely, paneeleja ja tietoiskuja

Päälavan avauspaneelissa esiintyvät Wärtsilän teknologiajohtaja Hannu Mäntymaa, ABB:n johtaja Harri Mykkänen, Rauma Marinen toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa sekä Finn-Powerin hankintajohtaja Tero-Jussi Teppo keskustelivat teemasta Puoli miljardia jaossa – ota osasi. Moderaattorit ovat Pohjanmaan kauppamarin toimitusjohtaja Juha Häkkinen ja Etelä-Pohjanmaan kauppakamarin toimitusjohtaja Pertti Kinnunen.

Päälavan paneelikeskustelussa olivat mukana Siemensin toimitusjohtaja Janne Öhman, Gambit Labsin Relations Manager Mari Huuhka, Wapicen toimitusjohtaja Pasi Tuominen, RD Velhon teknologiajohtaja Lassi Sutela ja Biit Oy:n Chief Oparation Officer Kati Lehmuskoski. Paneelin veti Into Seinäjoen yrityskehityspäällikkö Tapio Seppä-Lassila. Teemana oli Digitalisaatio ei ole IT-projekti. Digialan tietoiskuja tarjoiltiin iltapäivällä teemalla Hyöty digitalisaatiosta.

Kokonaisuuden toteutti Pohjanmaan Expo yhteistyössä kumppaniensa kanssa. Järjestävän tahon kommenttien mukaan nyt ensimmäistä kertaa järjestetty kokonaisuus saa jatkoa tulevaisuudessa.

Kari Harju