Bystronic-kuitulaserteknologiaa PE-markkinoinnille

PE-Markkinointi Oy investoi tuotannon laatuun ja kasvuun. Yritys hankki maaliskuussa 2020 uuden sveitsiläisen Bystronic BySmart Fiber 6 kW -kuitulaserkoneen.

Uusi Bystronic BySmart Fiber 6 kW -kuitulaser kasvattaa kapasiteettia sekä turvaa työlaatua ja -nopeutta PE-Markkinoinnilla.

Yrittäjä Petteri Pomppu kertoo, että investoinnin ideana oli kasvattaa leikkauskapasiteettia sekä turvata asiakkaille korkea leikkauslaatu ja nopeus.

”Kuitulaserin hankintaa puolsi edullinen käyttökustannus, leikkauksen tarkkuus ja vaivattomuus. Myös Bystronicin tarjoama huoltosopimus auttaa yrittäjää optimoimaan käyttökustannukset tulevina vuosina. Konetoimittajan asiantuntemus oli merkittävä tekijä toimittajaa valittaessa”, Pomppu sanoo.

BySmart Fiber-koneen etuja ovat erinomainen leikkausteho, osien suuri tuotantomäärä ja ensiluokkainen leikkauslaatu kokoluokassaan. Lisäksi kone omaa monipuoliset käyttökohteet teräksille, jaloteräksille ja alumiinille.

”Ratkaiseva tekijä oli myös Bystronicin ohjelmistot, käyttömukavuus ja helppous siirtyä uuteen koneeseen. Konevalmistajan pitkä kokemus kuitulaserteknologiassa ja tehokas tuotekehitys varmistaa matalat käyttökustannukset ja pitkän käyttöiän.”

Selkeä näyttö. ByVison Cutting -ohjelmaa käytetään 21,5 tuuman kosketusnäytöltä.

6 kW leikkaustehoa

BySmart Fiber-koneita valmistetaan useissa koko- ja teholuokissa. PE-Markkinoinnin kone on kooltaan 3 x 1,5m ja teholtaan 6kW.  Tällä teholla voidaan leikata esimerkiksi 25mm mustaa terästä.

Bystronicin kehittämän SpotControl- teknologian avulla leikkauslaatu on hyvää ja kappaleiden irrotus helpottuu. Käyttäjän tarvitsee vain valita materiaali ja paksuus, kone hoitaa loput. Koneessa on myös suuttimenvaihtoautomatiikka.

Bystronicilla on Suomessa kokenut organisaatio ja koneen huoltaminen laserlähdettä myöten onnistuu kotimaisin voimin.

Töiden takeeksi

PE-Markkinointi Oy on kasvattanut ja laajentanut materiaalivaraston valikoimaa. Varastosta löytyy monipuolisesti S 355-, rst- sekä suuri määrä Weldox 700-levyjä.

Yrittäjä Pomppu uskoo lujasti uuden Bystronic kuitulaserin ja kaksi vuotta vanhan Hypertherm XPR300-hienosädeplasman takaavan hyvän työllisyyden nyt ja tulevaisuudessa. Yrityksen sijainti Somerolla keskellä Etelä-Suomea on optimaalisen hyvä asiakkaiden minimoidessa rahtikustannuksia.

PE-Markkinointi Oy:n suunnitelmissa on vahva kehityspolku, jonka keskiössä on automaatio ja robottitekniikka. Yritys kehittää voimakkaasti toimintojaan levyalihankinnan kokonaistoimittajaksi.

Kari Harju