SafanDarleyn E-Brake 25 vuotta

SafanDarleyn servotoimisten särmäyspuristinten ensiesittelystä on tänä vuonna kulunut 25 vuotta. Ensimmäinen E-Brake-sarjan särmäyspuristin esiteltiin markkinoille vuonna 1995.

E-Brake 35T-1250 Premium on SafanDarleyn E-Brake-sarjan 25-vuotisjuhlavuoden malli.

Tänä päivänä kestävän kehityksen teemojen merkitys korostuu. Ekologiset teemat olivat keskeisiä kuitenkin jo 25 vuotta sitten, jolloin ne olivat yhtenä tärkeimmistä tekijöistä SafanDarleyn servotoimisen E-särmäyspuristinsarjan kehittämisen taustalla.

“Voidaan sanoa, että SafanDarley on servotoimisen särmäyspuristinteknologian uranuurtaja. Yrityksen teknologian yhtenä isona etuna on ekologisuus, joka tapahtuu kokonaan sähköisesti ilman ympäristölle hankalaa öljyä”, kertoo tuotepäällikkö Petri Halme Machinerylta.

“Toinen ulottuvuus on tuotannollinen: servoteknologia tarjoaa mahdollisuuden tehokkaaseen ja tuottavaan valmistukseen. Näiden teemojen pohjalta SafanDarley muokkasi servotoimisen särmäyspuristinmallin, joka sitten sai nimekseen E-Brake.”

Juhlavuoden malli E-Brake 35T-1250 Premium

E-sarjaa on vuosien mittaan teknisesti kehitetty eteenpäin ja laajennettu.

Juhlavuotta ajatellen SafanDarley on esitellyt sarjaan uuden mallin, sen tunnus on E-Brake 35T-1250 Premium Ergonomic. Mallin ominaisuuksiin kuuluvat mm. EC20-ohjaus, CNC-ohjattavat Z-akselit, kita 650 mm, iskunpituus 300 mm ja hydraulinen ylätyökalun lukitus.

SafanDarley B.V on alankomaalainen valmistaja, jonka valikoimiin kuuluu servotoimisia ja hybriditoimisia särmäyspuristimia aina 400 tonniin saakka. SafanDarley B.V. on suunnitellut ja valmistanut särmäyspuristimia ja levyleikkureita jo 1960-luvulta saakka. SafanDarley on erikoistunut ohutlevyjen särmäykseen ja leikkaukseen, tietotaito ja osaaminen on keskitetty särmäyspuristimien, levyleikkureiden ja materiaalinkäsittelyn kehittämiseen.

Servomekaaniset särmäyspuristimet E-Brake (35…300 T, työleveys 1,250 mm…4,100 mm) sekä perinteiset hydrauliset H-Brake (120…480 T, työleveys 3,100 mm…6,200 mm) sarjojen koneet valmistetaan Lochemissa ja Eijsdenissa, Hollannissa.

Safan-Darley on Suomessa FredEx Oy:n pitkäaikainen edustus. Machinery osti Fredexin liiketoiminnan viime syksynä 2019 ja sen myötä Machinery Oy:n metallintyöstökoneiden tuotevalikoima laajeni FredEx Oy:n edustamilla levytyökonemerkeillä. Samalla Fredexin Petri Halme siirtyi Machineryn palvelukseen levytyökoneiden tuotepäälliköksi. Näistä levytyökonemerkeistä tunnetuimpia ovat juuri SafanDarley, sekä mm. MicroStep, Davi ja Voortman.

Kari Harju