20 kW pudottaa 80 % kuitulaserleikkeiden kustannuksista

Kuitulaserleikkausjärjestelmien valmistaja Eagle on esitellyt The Game Changers -teemalla jälleen uuden teholuokan 20 kW. Valmistajan iNspire-sarjan ainutlaatuinen runkorakenne mahdollistaa tehon täysimittaisen hyödyntämisen 6 G kiihtyvyydellä. Lisäksi koneessa on nopea 9 sekunnin pöydänvaihto. 20 kW-uutuudessa on myös pienemmät kaasun- ja energiankulutukset.

Uutta MixLine teknologiaa hyödyntämällä 20 mm Hardoxia pystytään leikkaamaan peräti 3,9 m/min erittäin hyvällä leikkausjäljellä.

Eaglellä on perinteitä uusien teholuokkien esittelemisessä ensimmäisenä markkinoille vuonna 2011 3 kW, 2013 6 kW, 2014 8 kW, 2016 12 kW ja 2018 15 kW. Kolme viimeisintä julkistusta on toteutettu tehtaan itsekehittämällä eVa-leikkauspäällä. Tehokkaiden kuitulasereiden hyödyt ovat suurimmat tyypillisimmillä leikkauspaksuuksilla noin 25 mm asti, mutta niillä pystytään leikkaamaan myös erittäin paksuja materiaaleja esim. rosteria ja terästä 60 mm, alumiinia 50 mm, messinkiä 30 mm ja kuparia 25 mm asti.

8 mm hiiliteräksen leikkausta 8 kW teholla esimerkkikappaleessa kestää 18 sekuntia ja puolestaan 15 kW vain 9 sekuntia.

Lisätehoilla kate-euroja sekä kapasiteettia

20 kW teholla sekä uutta MixLine-teknologiaa hyödyntämällä pystytään leikkaamaan 20 mm Hardoxia peräti 3,9 m/min leikkausnopeudella ja erittäin hyvällä leikkausjäljellä. Puolestaan 12 mm hiiliterästä nopeudella 7 m/min. Vertailtaessa 8 mm hiiliteräksen leikkausta 8 kW teholla esimerkkikappaleessa kestää 18 sekuntia ja puolestaan 15 kW vain 9 sekuntia. Puolestaan uusi FlyCut-teknologia on erinomainen reikien tekemiseen ohuilla materiaaleilla esim. 2 mm hiiliteräs 60 m/min. Eagle suorittaakin mielellään leikkaustestejä asiakkaiden materiaaleilla.

Eaglen CatLine-toiminnalla leikattu 30 mm rosterikappale 4 mm seinämällä.

Ainutlaatuinen koneenrakenne

Eaglen lippulaivamallin iNspiren ylivoimainen dynaamisuus (6 G kiihtyvyys, paikoitusnopeus 350 m/min ja maks. leikkausnopeus 150 m/min) saavutetaan mittauskoneista tutulla polymeeribetonirungolla, joka massiivisen painonsa lisäksi sitoo ja luovuttaa hitaasti lämpöä. Tällä saavutetaan erinomainen rungon värinättömyys sekä tarkkuus. Koneen hiilikuidusta tehty äärimmäisen kevyt siltarakenne puolestaan liikkuu rungon välissä tuettuna molemmin puolin kahdella lineaarijohteella sekä tarkkuuden varmistavilla absoluuttimittasauvoilla. Lisäksi koneen kaikilla akseleilla (X, Y ja Z) on huippunopeat ja huoltovapaat lineaarimoottorit. www.vossi.fi/20kw

Eagle toimittaa täysin automatisoituja kuitulaserleikkaussoluja. Valmistajan koneita on käytössä useilla maahantuoja Vossin suomalaisasiakkailla ja mm. teholuokissa 15 kW ja 12 kW.