Uusi kokoluokka Fehlmannin VERSA-sarjaan

Fehlmannin vaativan 5-akselisen koneistuksen VERSA-sarja laajenee. Uusin malli on sveitsiläisen konevalmistajan uutuus sarjan kookkaaseen päähän. Kone on suunniteltu 5-akseliseen tarkkuuskoneistukseen max. Ø 650 mm kappalehalkaisijoille.

VERSA 945 on Fehlmannin portaalityyppisten 5-akselisten keskusten uusin ja suurin malli.

Kone yhdistelee Fehlmannin mukaan uusinta teknologiaa sarjan kentällä koeteltuihin ominaisuuksiin, etuja ovat iso työalue, vankka kompakti rakenne, ergonomia sekä eri vaihtoehdot automaatioon joko vakio- tai lisäominaisuuksin.

Kookas VERSA 945 on uusi laajennus sveitsiläisvalmistaja Fehlmannin 5-akselisten koneistuskeskusten tarjontaan.

Sarjan muiden mallien tapaan uutuus on suunniteltu vaativaan tarkkuuskoneistukseen.

Sitä edistävät mm. jäähdytetty, X-akseliin integroitu DD moottoreilla oleva pyöröpöytä, mikä mahdollistaa nopean ja tarkan 5-akselisen simultaanisen jyrsinnän ja 5-akselisen paikoitetun koneistuksen. Portaali mallinen valurautarunko ja termosymmetrinen rakenne tuovat koneistukseen vakautta, tarkkuutta ja suorituskykyä.

Koneen oikea on suunniteltu mahdollistamaan helpon automatisoinnin.


Useita automatisointikonsepteja

Tämän päivän tuotanto on usein automatisoitua, ja siihen uusi malli tarjoaa useita mahdollisuuksia.

Koneen oikea puoli on täysin vapaa automaatioon ja 945 voidaan mukauttaa modulaarisesti erilaisiin automaatiokonsepteihin niin uutena kuin jälkiasennuksena, olipa kyse yhden koneen ratkaisusta, kahden koneen automaatiosta tai kookkaammista lineaarisista järjestelmistä.

Paletti-automaation lisäksi Fehlmann tarjoaa robottiratkaisun räätälöitynä asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan.

Palettien määrästä ja tuotteiden valikoimasta riippuen järjestelmää voidaan ohjata ja valvoa ohjausyksikköön integroidulla palettien hallintajärjestelmällä tai Fehlmann MCM-ohjelmistolla (Milling Center Manager).

Heidenhain TNC 640-ohjaus 24 tuuman näytöllä.

Käytön ergonomiaa

 
Ohjaus koneessa on Heidenhain TNC 640 24″ kosketusnäytöllä ja laajennetulla työtilalla. Vakiona on 48 työkalun ketjutyyppinen työkalumakasiini (optio 80), ja valinnaisena on räkkityyppinen makasiini aina 400 työkaluun saakka.

Versa-koneiden tapaan design on käyttäjäystävällinen, koneistusalueelle ja työkaluille on optimaalinen pääsy myös automatisoiduissa versioissa, etuliukuoven avautuma on laaja, ja myös sivulta työalueelle on tarvittaessa vaivaton pääsy.

Fehlmann AG on sveitsiläinen perheyritys, mikä on kehittänyt ja valmistanut tarkkuustyöstökoneita jyrsintään ja poraukseen vuodesta 1930 lähtien. Fehlmann työllistää yli 200 työntekijää tehtaillaan Seonissa Sveitsissä. Tehtaan sisällä toimii myös ammattikoulu, jolla taataan käsityöammattilaisten saatavuus tulevaisuudessakin. Suomen edustaja on Makrum.

Jäykkä kääntöpöytä mahdollistaa hyvä värinänvaimennuksen.

Tekniset tiedot

Liikealue X 650 mm, Y 800 mm, Z 500 mm

Kääntöakseli A 255° (+ 120°/– 135°)

Pyörivä akseli C 360°

Pöytä 460 × 460 mm (tai Ø 560 mm)

Etäisyys pöydästä karan kärkeen 150–650 mm

Työkappaleen suurin halkaisija 650 mm

Työkappaleen enimmäispituus 460 mm

Suurin sallittu pöytäkuorma 400 kg

Syöttönopeus 1–50 000 mm/min

Karavaihtoehdot: HSK-A63, 14 000 rpm/120 Nm, 18 000 rpm/120 Nm , 24 000 rpm/74 Nm, HSK-E50 30 000 rpm / 31 Nm

Koneen mitat

Leveys 2 700 mm, syvyys 3 000 mm ja korkeus 3 550 mm