SSV-Tanks tehostaa koontia

Kotimainen säiliövalmistaja SSV-Tanks Oy investoi PEMA- koontilinjaan. Investoinnin myötä yrityksen tavoitteena on parantaa erityisesti tuottavuutta ja lopputuotteiden laatua.

”Investointi koontiasemaan mahdollistaa meille tehokkaamman ja nopeamman tuotannon. Jo ensimmäisten mitattujen tulosten perusteella tuotannon läpimenoaika on puolittunut: jos se oli ennen kahdeksan tuntia, niin nyt aikaa menee noin neljä tuntia. Nopeuden lisäksi suuri parannus entiseen on laadussa: lopputuotteeseen ei jää asennuksen jäljiltä ylimääräisiä jälkiä, kiitos uuden ja kattavan hitsausautomaatioratkaisun”, kertoo Onni Kinnunen, SSV-Tanks Oy:n toimitusjohtaja.

SSV-Tanks Oy:n toimitusjohtaja Onni Kinnunen ja Pemamekin Suomen aluemyyntipäällikkö Samuel Karjalainen.

Koontilinjan käyttöönotto on vapauttanut myös yrityksen nosturikapasiteetin muuhun käyttöön: aiemmin nosturia tarvittiin koko koonti- ja hitsausprosessin ajan, kun nyt sitä tarvitaan pelkästään työkappaletta koontilinjalle nostettaessa.

SSV-Tanks Oy on palvellut asiakkaita kansainvälisesti jo vuosikymmenten ajan ja luottanut pitkään mm. PEMA-rullastoihin. Vuonna 1965 perustetun SSV-Tanks Oy:n ydinosaamiseen kuuluu lieriömäisten, teräsvaippaisten kappaleiden suunnittelu, valmistaminen ja asentaminen. Investoinnin hitsausautomaatioon Onni Kinnunen näkee tärkeänä erityisesti tulevaisuuden kilpailukyvyn maksimoinnissa: ”Koontilinja on jo lyhyessä ajassa osoittautunut tehokkaaksi ratkaisuksi koontiin ja toimii erinomaisesti. Tulevien kuukausien aikana tehostunut tuotanto tulee tarjoamaan meille lisäkapasiteettia ja sitä myötä mahdollisuuden ottaa vastaan yhä enemmän lisää asiakastilauksia, laadusta tinkimättä.”