Tammerneon Oy päivittää tuotantoaan

Tammerneon jatkaa tuotekehityksessä ja tuotannossa päivitettyihin menetelmiin siirtymisen yhteydessä investointeja uusimpaan tuotantotekniikkaan. Tammerneon Oy:n valmistuskapasiteetti laajeni maaliskuussa 2021 uudella tarkkojen ja isojen osien CNC -jyrsinkoneella.

Tampereella sijaitseva Tammerneon on yksi Pohjoismaiden tunnetuimmista ja kokeneimmista valomainonnan yrityksistä. Tammerneon valmistaa mainostorneja, pyloneita, kotelo- ja irtokirjainmainoksia, opasteita sekä hinta-, kello- ja lämpötilanäyttöjä. Lisäksi tuotevalikoimaan kuuluvat digital signage -tuotteet sekä spesifiset sisämiljöötuotteet.

”Tammerneonin tehtävä on lisätä liikepaikkojen asiakasvirtaa ja näkyvyyttä. Ja olemme olleet Image Builder ja valomainonnan one stop shop jo vuodesta 1967 ja vastaamme tuotteidemme koko elinkaaresta asennuksesta, huoltoon ja modernisointiin. CE-merkityt tuotteemme valmistetaan vaativiin olosuhteisiin modernilla teknologialla”, kertoo tehtaanjohtaja Timo Eerola.

Kokonaisvaltainen toimintamalli

Tammerneonin liiketoimintamallina on tehdä asiakkaille kartoitus, suunnittelu, valmistus, asennus ja hoitaa after sales palvelut. Kartoitusvaiheessa tutustutaan kohteeseen paikan päällä. Sen pohjalta määritetään liikepaikkaan parhaiten soveltuvat valomainosratkaisut sekä niiden koot, värit, sijainnit ja kiinnitystavat.

Kartoituskäynnin aikana kohde mitataan ja valokuvataan huolellisesti. Dokumentoinnin pohjalta suunnittelija piirtää havainnekuvat, jotka auttavat hahmottamaan kokonaisuuden jo projektin alussa. Näin lopputulosta on helppo muokata ja tarkentaa tarvittaessa.

50 vuoden kokemuksella tapahtuvan suunnittelun jälkeen, CE-merkityt tuotteet valmistetaan uusinta teknologiaa hyödyntäen. Ja tähän uusinta teknologia kohtaan Tammerneon investoi lisää. Ammattitaitoinen henkilöstö ja modernit tuotantotilat takaavat korkean laadun ja toimitusvarmuuden niin pienissä kuin suurissakin projekteissa.

Tammerneonilla on merkittävän iso asennustoiminta, he vastaavat vuosittain tuhansien valomainosten asennuksesta ja huollosta eri puolilla Eurooppaa. Asentajaverkoston kautta myös kokonaisten ostoskeskusten ja kauppaketjujen ilmeen uudistaminen tapahtuu hallitusti ja nopeasti.

Perinteiset polttoainehintanäytöt on mahdollista korvata LED -screenillä, jota voidaan käyttää myös mainostamiseen.

LED-tekniikkaa ja mainostorneja

Jo 50 vuotta suomalaiselle teollisuudelle ratkaisuja tuottanut Tammerneon ei nimestään huolimatta enää tee neonvaloja vaan on ollut LED-irtokirjainten edelläkävijä Suomessa. Yritys on myös erikoistunut erittäin suurien ja korkeiden mainostornien valmistamiseen.

”Moderni mainostorni tai pyloni on todellinen katseenvangitsija. Se on tehokas kokonaisratkaisu liiketoimintapaikan näkyvyyden parantamiseen. Pystymme suunnittelemaan asiakkaan toiveiden mukaisen tuotteen tai tarjoamaan standardimalleistamme, riippuen asiakkaamme tarpeista.

Toimitamme satoja pyloneita joka vuosi”, kertoo Tammerneonin tehtaanjohtaja Timo Eerola. ”Nykyaikainen mainostaulu on myöskin digitaalinen ja viimeisin LED-tekniikka takaa terävän kuvan, pitkän käyttöiän ja korkean huomioarvon.”

Tammerneon jatkaa tuotekehityksessä ja tuotannossa päivitettyihin menetelmiin siirtymisen yhteydessä investointeja uusimpaan tuotantotekniikkaan. Tammerneon Oy:n valmistuskapasiteetti laajeni maaliskuussa 2021 uudella tarkkojen ja isojen osien CNC jyrsinkoneella.  Kilpailutuksen jälkeen 2×4 metsin Excitech E3 CNC router hankittiin tunnetulta CNC routereiden maahantuojalta Rensi Oy:ltä.

Lisää konkreettista tehokkuutta valmistusvaiheisiin

Tammerneon on ehtinyt jo miehen ikään, onhan se alun perin perustettu 50 vuotta sitten, joten heille on kertynyt valomainonnan tuotekehityksen ja valmistuksen historiaa sekä kokemusta. Toki tietokoneistuminen ja digitaalisaatio yhdessä Internet of Thingsin kanssa ovat muuttaneet tuotteiden kokoonpanoja, mutta perusasiat ja fysiikan sekä liiketoiminnan lait eivät valomainonnassa muutu.

Tammerneonin valmistustehdas ja kokoonpano sijaitsevat Tampereella Yrittäjänkulmassa ja hallit ovat varustettuja nykyaikaisella ja monipuolisella kone- ja laitekannalla, joiden avulla työntekijät saavat mahdollisuudet kattavaan ja laadukkaaseen valmistukseen. Luonnollisesti yrityksen vetäjillä on vahva motivaatio toimintansa kehittämiseen.

Tammerneonin osaamisessa ja nykyaikaisessa laitekannassa yhdistyy ohjelmisto- ja käsityötaito ja millin tarkka teollinen tuotanto, jolloin pystytään toimittamaan niin pienten kuin suurten asiakkaiden tarvitsemat yhteistyöprojektit ja täyttämään vaatimukset eri kehitystöissä.

Yksi merkittävä syy ison routerin hankinnan oli omien tuotteiden nopeampi läpimenoaika valmistuksessa ja uusien komposiittilevyjen 2×4 m koko. Myöskin vanhempi jyrsinkone oli vain 2×3 m kokoinen, ”Nykyisessä tilanteessa jotain kriittistä isompaa osaa on joutunut odottamaan alihankinnasta jopa useita viikkoja ja tällä odotusajalla on suora vaikutus yrityksen toimitusaikatauluihin”, selvitti Timo Eerola investoinnin taustoja.

”Joissain tapauksissa projekti ei pysty etenemään ennen kuin kriittinen osa saadaan paikalleen.”

2×4 m jyrsinkoneen edessä vasemmalla Teppo Tarsia ja hänen vieressä keskellä tehtaanjohtaja Timo Eerola. Oikealla Rensin Vesa Sirén.

Monipuoliset vaatimukset ja valinta

Hankittavalle järjestelmälle asetettiin monipuoliset vaatimukset. Järjestelmän piti pystyä tehokkaasti ja nopeasti leikkaamaan max 2100 mm x 4100 mm levystä kappaleita materiaalien ollessa pääsääntöisesti alumiinia, muoveja ja komposiitteja, sekä pystyä myös tulevaisuuden tuotteiden tuotantovaatimuksiin.

Materiaalien kirjo on painottunut polykarbonaatti-, akryyli- ja alumiinilevyihin sekä erilaisiin komposiittimateriaaleihin. Näiden materiaalien puolesta 2x4m Excitech E3 oli riittävä koko ja sen tehokas ja nopea kara yhdessä jäähdytysjärjestelmien kanssa teki jyrsinnästä nopean ja myöskin huomionarvoisa on se, että Excitech on CNC routerina tehty eri tavalla muista routereista poikkeavilla teknisillä ratkaisuilla erittäin ainutlaatuisen tarkaksi ja nopeaksi koneeksi 24/7 tuotantoon suurteollisuudelle.

Luonnollisesti EU lainsäädännön, työturvallisuuden sekä huoltovarmuuden vaatimuksista koneen oli tultava luotettavalta ja CE lainsäädännön osaavalta maahantuojalta. Muovimateriaaleissa pölyn ja lastun hallinta on oleellinen tekijä samaten kuin erittäin tehokkaan imupöydän vaatimukset. Hankinnassa tärkeinä painopisteinä olivat myös hankinnan budjetti ja tavoitehinta, sekä maahantuojan tunnettuus ja huoltokyky. Eri vaihtoehtoihin tutustumisen jälkeen valittiin kriteerit täyttävä kone ja Rensi oli ennestään tuttu luotettavana maahantuojana jo aikaisemmille koneille.

Oman kuvionsa koneen toimitukseen toi se, että koneen oli sovittava olemassa oleviin suunnittelujärjestelmiin saumattomasti. Tammerneon halusi myös täydellisen ”avaimet käteen” -toimituksen asennuksineen ja koulutuksineen ja Rensillä oli tunnetusti kokemusta satojen CNC routereiden toimittamisesta ja 27 vuoden ajan.

Satsaus tulevaisuuteen

Maaliskuussa asennettu Excitech E3-2040D –CNC koneistuskeskus on iso tekijä vuonna 2021, kun lähdetään hakemaan uusia partnereita ja asiakkaita teollisuudesta ja toteuttamaan oman uuden koneen tuotantomahdollisuuksia käytännössä valmistuksessa ja suunnittelussa.

”Investoinnin avulla pystymme tarjoamaan tulevaisuudessa vieläkin laajempaa tuotevalikoimaa, sekä parantamaan toiminnan laatua entisestään”, toteaa tehtaanjohtaja Timo Eerola.

 ”Alkukokemusten jälkeen olemme olleet tyytyväisä hankintaamme ja sen tuomaan valmistusmahdollisuuksien lisäykseen tuotteidemme tekemisessä”, Timo Eerola kertoo.