Studer Motion Meeting – Laajentuvaa tarjontaa, kehittyvää digitalisaatiota

Sveitsiläinen pyöröhiomakonevalmistaja Studer järjesti tämän vuoden Motion Meeting-asiakastapahtumansa huhtikuulla. Samassa yhteydessä yritys kertoi kuulumisiaan. Vaikka pandemia vaikutti, yritys teki viime vuonna kolmanneksi parhaan tuloksensa perustamisena jälkeen. Digitalisaatio ohjaa tuotekehitystä.

Tämän vuoden Motion Meeting ja sen yhteydessä pidetty Studerin ajankohtaistiedotustilaisuus järjestettiin verkossa ja teemalla Studer Fight Club. Se kuvasi ajan tunnelmia, taistellahan tässä on saatu vuoden mittaan.

”Vuosi alkoi hyvin edellisvuoden tilauskannan ansiosta, sitten korona vei iskusta vähäksi aikaa kärjen. Loppuvuosi sujui kuitenkin nousun merkeissä. Vuosi oli meille kolmanneksi paras yrityksen perustamisen jälkeen”, tiivistää Jens Bleher, Studer AG:n toimitusjohtaja. Erityisesti Aasia ja Latinalaisesta Amerikasta ja Keski-Eurooppa vetivät.

”Monet asiakkaistamme odottavat vahvaa vuoden 2021 toista vuosineljännestä tai toista puoliskoa, minkä vuoksi monia hiomakoneita tilattiin kovasti vielä joulukuussa”, tiivistää kuluneen vuoden Sandro Bottazzo, Studer AG:n CSO.

Motion Meeting ja Studerin tiedotustilaisuus järjestettiin tänä vuonna verkossa. Jens Bleher, Studer AG:n toimitusjohtaja vasemmalla, oikealla Sandro Bottazzo, CSO.

Digitalisaation teemoin

Hiomakonevalmistajien United Grinding-ryhmään kuuluva pyöröhiomakonevalmistajan Studerin tarjonnassa ovat koneita niin ulkopuoliseen ja sisäpuoliseen hiontaan niin yleis- kuin erikoisversioinakin. Koneita myydään yli 40 maassa, Suomessa edustaja on Cron-Tek Oy.

Vuonna 2019 yritys lanseerasi mm. uuden S33-yleispyöröhiomakoneen, mikä oli nyt myös ylivoimaisesti myydyin Studer-hiomakone viime vuonna. Markkinoilla menestyivät myös uusi S31 -malli ja uusi ulkoinen economy-pyöröhiomakone Favorit.

Parhaillaan Studerin digitalisaatiopalvelut kehittyvät parhaillaan voimakkaasti.

Kärkenä on United Grinding Digital SolutionsTM, paketti mm. ylläpidon ja huollon toimintoihin.

Tätä kautta voidaan mm. seurata reaaliajassa koneiden toimintaa ja tuotantohistoriaa. Studer-koneet ja muut koneet United Grinding -ryhmästä voidaan integroida tähän sovellukseen, oma käyttöliittymän kautta myös laaja valikoima ulkoisia tuotantolaitteita ja valmistajia.

”Työasemalla järjestelmä mahdollistaa myös monia yksityiskohtaisia ​​analyyseja ja tilaraportteja, mukaan lukien tiedot tilaustiloista, huoltoväleistä ja mahdollisesti tarvittavista huolloista”, Stephan Stoll sanoo.

Uutta kehitystyötä

Digitalisaatio on myös avainasemassa jatkossa teknologian kehittämisessä, mutta monenlaista muutakin tapahtuu, alleviivattiin tiedotustilaisuudessa.

Yksi teknologiainnovaatio on lasermittaustekniikka Studer LaserControlTM -sovelluksella. Studerilla on pitkä kokemus perustutkimuksesta koneeseen integroidun lasermittaustekniikan käytöstä hiomalaikkojen tai työkappaleiden mittaamiseen. Sen ja uusimman lasermittaustekniikan pohjalta Studer on kehittänyt edelleen muilla teollisuudenaloilla käytettäviä työkalunvalvontajärjestelmiä hiomakoneiden työkappaleiden mittaamiseksi. Studer-lasermittausjärjestelmän uusin sukupolvi LaserControlTM soveltuu paitsi työkalun leikkausreunojen kosketuksettomaan mittaamiseen vaikeimmissakin olosuhteissa, myös työkappaleiden pyörimiseen, mikä lyhentää mittausaikaa. Laseroptiikka ja uusin arviointitekniikka on suunniteltu nopeaksi ja luotettavaksi, dynaamiset ja kosketuksettomat mittaukset mahdollistavat myös tarkkojen PCD-työkalujen laadunarvioinnin.

Uudistunut S31 kuuluu Studerin uutuuksiin, kuvassa erikoisvärityksessä.

Asiakaspalvelun tehostusta

Sandro Bottazzon mukaan teknologista kehitystä vahvistaa kehittyvä asiakaspalvelu.

”Paikallisessa verkostossa on yli 130 Studer-huoltoteknikkoa ympäri maailmaa, Verkko laajenee edelleen. Olemme ja pysymme lähellä asiakkaitamme”, Sandro Bottazzo sanoo.

Studer suuntaa eteenpäin myös vahvalla koulutuspanostuksellaan. Studer-oppisopimuskoulutettavien määrä on edelleen suuri, heidän on yli 11% työvoimasta.

Motion Meetingin yhteydessä Studer julkistaa perinteisesti Studer-tutkimuspalkinnon saajan. Tämän vuoden palkinnon sai Dr. Mirko Theuer, Institute for Production Engineering and Machine Tools at Leibniz University Hannover. Hänen työnsä käsittelee uudentyyppisen työkaluhiontamenetelmän kehittämistä leikkaustyökalujen kuten porien, jyrsimien tai sahanterien valmistukseen. Palkinnon arvo on 10 000 Sveitsin frangia.

Studer julkistaa uusia innovaatioita syksyn EMO-tapahtumassa Milanossa. Messujen ajankohta on kalentereissa 4-9. 10. 2021.

Kari Harju