Kolme päivää messutunnelmaa Tampereella

Alihankinta ja AlihankintaHEAT 2021 kokosi Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen 917 näytteilleasettajaa 16 maasta ja 7460 kävijää. Väki paikalla yli puolittui normaalivuosista, mutta messutunnelma toimi kyllä, totesi moni. Asiallista väkeä oli liikkeellä.

”Lämmin kiitos äärimmäisen sitoutuneille näytteilleasettajille ja kumppaneille Alihankinta-messuista. Saimme todella kokea, että tätä 33-vuotista tapahtumaa viedään yhdessä eteenpäin näiden vaikeiden aikojen yli. Tunnelma oli varsin positiivinen ja yhdessä jaettu ilo siitä, että vihdoin tapahtuma saatiin toteutettua, oli aistittavissa koko messujen ajan. Se tunnettu ”alihankintahenki” näytti olevan yhä voimissaan pandemia-ajasta huolimatta”, toteaa Tampereen messujen markkinointi- ja viestintäjohtaja Tanja Järvensivu.

Yrityksiltä löytyi Järvensivun mukaan ymmärrystä sille, että rajoitukset, etätyösuositukset sekä matkustus- ja liikkumiskiellot vaikuttivat isosti kokonaiskävijämäärään. ”Vastapainoksi saimme paljon palautetta kävijöiden hyvästä laadusta ja ennen kaikkea siitä, että rohkeasti toteutimme tämän tapahtuman. Terveysturvallisuustoimet saivat myös kiitosta. Olemme iloisia siitä, että saimme tarjota teollisuuden toimijoille tärkeitä ja odotettuja kohtaamisia.”

Alihankinta ja AlihankintaHEAT – tapahtumakokonaisuuden teemana oli Datasta bisnestä, Messuilla Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n Vuoden 2021 Päähankkija -palkinnon saajaksi valittiin Finn-Power Oy ja Vuoden 2021 Alihankkija -palkinnon sai Coreplast Laitila Oy. Tapahtuman pääkumppani Business Tampereen lanseeraama Vuoden teollisuusteko -tunnustus jaettiin kokonaisuudessa nyt ensimmäisen kerran ja sen sai AGCO Power Oy. Palkinnon vastaanotti AGCO Powerin toimitusjohtaja Juha Tervala ja jakoi Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Seuraavan kerran Alihankinta ja AlihankintaHEAT järjestetään 27.–29.9.2022. Teemana on ”Teollisuuden vetovoima, tarpeet ja tekijät”.

Seuraavassa muutamia kuvia messuilta. Palaamme vielä teemaan lokakuun Konekuriirissa 8/2021.

Messut avasi Sacotec-yhtiöiden ja Plastep Oy:n yrittäjäneuvos Antti Zitting. On aika avata maailmaa ja tehdä maailmasta jälleen pienempi ja siten varmistaa Suomen roolia globaaleilla markkinoilla, totesi kasvokkain kohtaamisen merkitystä korostanut Zitting.
Talouskatsauksen avajaisissa esitteli Nordean pääekonomisti Tuuli Koivu. Talous on hyvässä vauhdissa, tunnelmat ovat hyvät, mutta kipupisteitäkin on. Ne liittyvät mm. materiaalikustannuksiin sekä työvoiman saatavuuden ongelmiin, Koivu totesi.
Pandemiavuoden jälkeen järjestetyillä Alihankinta-messuilla esittäytyi 917 näytteilleasettajaa 16 maasta ja 7460 kävijää.  Pääkumppanina tänä vuonna toimi Business Tampere. Kuvassa yleisnäkymiä messuilta E-halliin.
Teräselementti oli mukana osastollaan C-hallissa. Teräselementti Oy on vuonna 1964 perustettu uudistuva perheyritys, jonka tarjontaan kuuluvat hallit ja toimitilat, julkisivurakenteet ja -tuotteet sekä teräsrungot. Projektipäällikkö Manu Heinämäki oli osastolla. Maski otettiin pois kuvan oton ajaksi niin tässä kuin muutamssa seuraavassakin kuvassa.
Hilamet Oy on teräksen alihankintalämpökäsittelijä, mikä toimii Ylihärmässä ja Pirkanmaalla Hämeenkyrössä. Juuret ulottuvat vuoteen 1986. Project Engineer Susanna Rahkola ja Production Manager Timo Pyntilä kertoivat messujen toimivan hyvin.
Jouko Viljakainen ja Timo Valtanen miehittivät Alikon osastoa C-hallissa. Miesten mukaan tosimielellä liikkeellä olleita asiakkaita oli liikkeellä Alihankinnassa. Aliko teki messuilla kaupat mm. kookkaasta särmäyspuristimesta.
Alueelliset osastot ovat tuttua näkymää Alihankinta-messuilla, ja niin tälläkin kerralla. Lahden seudun osasto kohosi D-hallissa viestimässä alueen mahdollisuuksista teolliseen yritystoimintaan, mukana oli 16 seudun yritystä.
Suosiollisia kaupallisia kohtaamisia messuilla. Tekupit Oy:n tj. Jari Vainio solmi messuilla lastunkuljetinkaupat DBSantasalon Project Engineer Henriikka Huuskosen kanssa. DBSantasalo on investoinut hiljattain uuteen teollisuusvaihteita valmistavaan tehtaaseen Jyväskylässä. Tehtaan varustelu jatkuu.
Myös oppilaitokset esittäytyivät. Tredun osastolla oli mukana myös robotisoitua työvoimaa kertomassa talon koulutustarjonnasta. Nuorat väkeä ja opiskelijoita messuvieraina nähtiin tällä kerralla totuttua vähemmän
Konetaloja Alihankintamessuilla esittäytyy säännöllisesti. Tamspark oli mukana E-hallissa ja yhtenä teemana osastolla oli mm. uusi tuotelaajennus, ison mittakaavan Builder FDM-tulostimet. Kuvassa tj. Jussi Tammissalo, 3D-tuotepäällikkö Tero Taskila ja Heidi Henttonen-Sorri, myynti.
Ja tuossahan me olimme, A-hallin päädyssä. Kiitoksia kaikilla osaston kävijöille tai kaikilla monilla muilla osastoilla messujen aikaan tavatuille. Nähdään taas!