Kompakti koneistuskeskus sopii pienempiinkin tiloihin

DMG Mori on esitellyt uuden DMP 35 -koneistuskeskusmallin. DMP 35 sopii automatisoitunakin erittäin pieneen lattiatilaan ja käy hyvin mm. alumiinin tai titaanin koneistustöihin.

DMG Mori täydentää nopeiden kompaktien työstökeskustensa tarjontaa DMP 35:llä. Se perustuu samaan ajatukseen kuin malliston DMP 70, eli se mahdollistaa vaativien ​​työkappaleiden tuotannon mm. alumiinista tai titaanista paitsi suorituskykyisesti, myös mahdollisimman pienessä tilassa. Lattialla DMP 35 mahtuu 3,15 m²:n tilaan, ja mm. sen leveys on 1285 mm.

Kone sopii komponenttien valmistukseen monella teollisuuden sektorilla.

”Pienissä tiloissa tapahtuva valmistus esimerkiksi lääketieteellinen tekniikan alueella on niistä yksi”, sanoo Fabian Suckert, koneen valmistaneen Deckel Maho Seebachin toimitusjohtaja.

Monipuolinen jo vakiona

Liikealueet koneessa ovat ulkoiseen kokoon nähden reilut, 350 x 420 x 380 mm, ja myös koneen varustus mahdollistaa monenlaiset operaatiot jo vakiomallissa. Vakiona ovat mm. 15 000 kierroksen Inline-kara ja, suora absoluuttinen mittajärjestelmä kaikilla akseleilla ja 15-paikkainen työkalumakasiini 150 mm pituisille työkaluille.

Optiona on tarjolla myös 25-paikkainen järjestelmä, se lisää koneen leveyttä hieman 1410 mm:iin. Yksi ratkaisu on myös 24 000 kierroksen kara HSK-A40 tai SK 30 -kartiolla. Yksi mahdollisuus on myös koneen varustus 5-akseliseen koneistukseen pyöröpöydän avulla.

Pienikokoisen työstökeskuksen rakenne on suunniteltu vakaaksi, joten tuotanto on valmistajan mukaan tärinätöntä ja tarkkaa myös vaativissa jyrsinnän sovelluksissa. Lisävarusteisiin kuuluvat myös sisäinen 40 barin jäähdytys, ja lastunkuljetin 1000 cm³/min kapasiteetilla.

Vakiona on 15 000 kierroksen kara. Liikealue koneessa on 350 x 420 x 380 mm.

Lisää tuottavuutta kompaktilla automaatiolla

Materiaalipuolella DMP 35 käy monimutkaistenkin työkappaleiden valmistukseen eri materiaaleista alumiinista titaaniin. Tuotannon automaatiota varten kone voidaan valmistajan mukaan varustaa DMG Morin kompaktilla WH 3-automaatiosolulla, mikä lisää kokonaisuuden lattiapinta-alaa 1,15 m²: n verran.

Samaan aikaan tuottavuus lisääntyy, kun vaativia osia voidaan haluttaessa tuottaa pitkälle automaattisesti.

WH 3 käsittelee kooltaan enimmillään 300/200/100 mm:n kappaleita. WH 3:n uuden ohjelmoinnin avulla asetusprosesseja voidaan yksinkertaistaa ja lyhentää, ja asetusten teko sujuu hieman kokemattomammaltakin ohjelmoijalta.

Kari Harju