Uudet Prima Power-teknologiat esillä Blechexpossa

Prima Power esittelee uusimpia ratkaisujaan Blechexpo -messuilla 26.-29. lokakuuta 2021. Prima Power esittelee messuilla laajasti teknologioita ohutlevyn käsittelyn tuotantoketjuun nykyajan tuotantoympäristöissä. Uusi 2D-laser Laser Genius+ on esittelyssä. Osa Prima Powerin esittelyalueesta on ensimmäistä kertaa omistettu Prima Additiven teknologian esittelylle. Prima Additive on Prima Powerin 3D-metallintulostusratkaisuihin keskittyvä yksikkö.

2D-laserleikkaukseen Prima Power esittelee ensimmäistä kertaa Saksan messuilla Laser Genius+ -koneen. Se on innovatiivinen, Italiassa valmistettu 2D-laserkone, missä on mukana ainutlaatuisia korkean teknologian ratkaisuja. Dynamiikka (liikeradan nopeus 180 m/min, kiihtyvyys 2,8 g) ja korkea tarkkuus lyhentävät sykliaikoja, tuottavuutta ja leikkauslaatua. Koneeseen voi valita haluamansa lasertehon laajasta valikoimasta. Koneen koko laserprosessi on automatisoitu ja käytettävissä olevalla energialla saavutetaan suurin mahdollinen luotettavuus ja laatu.

Laser Genius+ esittelyssä

Laser Genius+ on nopeasti käyttövalmis, kompakti kone, jonka toimilaitteet on integroitu yhteen koneen työskentelyalueesta erotettuun moduuliin.

Kone on nopeasti asennettava ja se voidaan sijoittaa monenlaisiin tuotantoympäristöihin symmetrisen rakenteen ja vaihdettavan ja kätisyyden ansiosta. Lisäksi Laser Genius+ vie vain vähän lattia-alaa, mutta sen työskentelyalue on 2D-laserkoneeksi suuri (X- ja Y-akselien iskut 1530-mallissa 3150 x 1600, 2040-mallissa 4320 x 2200 ja 2060-mallissa 6320 x 2200).

Eräs Laser Genius+:n etu on helppokäyttöisyys, kaksi 24 tuuman teräväpiirtonäyttöä, 4K-videokamera ja kokoonpanoon kuuluvat ohjelmistomoduulit yksinkertaistavat nestausta ja teknologiaa, sensorit ja tekoälyalgoritmit mahdollistavat prosessin tarkkailun ja ohjaamisen. Ergonomiset ja helppokäyttöiset liukuovet voidaan asentaa oikealle tai vasemmalle tai jopa molemmille puolille.

Laser Genius+ voidaan helposti yhdistää mihin tahansa Prima Powerin automaatiojärjestelmään. Blechexpossa Laser Genius+ esitellään yhdessä Combo Tower Laserin kanssa sekä PSR 2D:n kanssa, joka on Prima Powerin uusi, älykäs ja joustava poiminta- ja pinontarobotti. PSR pinoaa kappaleet tarkasti ja jättää vain pienen raon pinojen väliin, jolloin pinonta-alue saadaan käytettyä optimaalisella tavalla. Prima Powerin järjestelmät ja laaja tuoteportfolio ovat rakenteeltaan modulaarisia, joten PSR 2D voidaan yhdistää suoraan Night Train FMS -varastoratkaisuun. PSR 2D -robotti voidaan edelleen yhdistää myös taivutusautomaattiin, jolloin saadaan automatisoitu tuotantolinja aina raakamateriaalista leikattuihin ja taivutettuihin valmiisiin tuotteisiin saakka.

BCe Smart -taivutusautomaatti on myös näytteillä Blechexpossa.

BCe Smart -taivutusautomaatti

Prima Powerin BCe Smart -taivutusautomaatti on myös näytteillä Blechexpossa. Kyseessä on sähköservokäyttöinen, joustava ja puoliautomaattinen taivutusautomaatti, minkä turvallisuuskonsepti mahdollistaa käyttäjän keskittymisen vain arvoa tuottaviin toimintoihin. Visuaaliset laitteet ja äänisignaalit tukevat tuotantoa, kaksi laserskanneria lisäävät käyttömukavuutta. Työskentelypöytiä voidaan laskea alemmaksi, jolloin pienten ja keskikokoisten kappaleiden lastaaminen on helpompaa. Koneen kompakti layout ja yhdistetty lastaus- ja purkusekvenssi varmistavat korkean tuottavuuden.

BCe Smartissa on vakiovarusteena kaksi teknologiaa taivutuksen laadunvalvontaan, DABA ja API. DABA (Dynamic Adjustment of the Bending Angle) on patentoitu teknologia, joka merkittävästi lyhentää taivutetun kappaleen tekemiseen vaadittavaa aikaa. Se perustuu korjaaviin parametreihin, joita ehdotetaan materiaalien ominaisuuksien perusteella. API (Advance Profile Inspection) on täydentävä, patentoitu optio. Se koostuu kameralaitteesta, jonka avulla taivutusta tarkennetaan taivutusprosessin aikana. Sen avulla saavutetaan tavoiteltu kulma etukäteen määritellyn vaihteluvälin sisällä.

Combi Sharp yhdistää lävistyksen ja laserleikkuun.

Combi Sharp -yhdistelmä

Prima Powerin lävistyksen ja laserleikkuun yhdistävä Combi Sharp on myös nähtävillä Blechexpossa. Se on kompakti, sähköservokäyttöinen malli, minkä energiatehokkuus on erinomainen, huoltotarve vähäinen ja käyttönopeus korkea. Eri teknologioiden älykäs integrointi mahdollistaa sen, että kaikki on samassa koneessa – lävistys, muotoilu, merkkaus, taivutus ja laserleikkaus. Koneen tuottavuuden kulmakivet muodostuvat suuresta työkalukapasiteetista (jopa 384 vakiotyökalua tai 128 indeksityökalua), saatavissa olevasta laajasta valikoimasta erikoistyökaluja sekä helpoista ja nopeista asetusten vaihdoista. Combi Sharpiin voi valita haluamansa kuitulasertehovaihtoehdon. Järjestelmä on siis lähtökohtaisesti joustava ja kestävää kehitystä tukeva ja komponenttikohtaiset valmistuskustannukset jäävät alhaisiksi. Se sopii millaiselle eräkoolle tahansa, ja monipuolisuutensa ansioista sillä voidaan tuottaa lähes millaisia ja lähes miten monimutkaisia kappaleita tahansa.

Kompaktirakenteinen Combi Sharp ei vaadi kovin paljon enemmän lattiatilaa kuin itse konekaan, mutta tuottavuus nousee dramaattisesti. Blechexpo-messuilla Combi Sharp on yhdistetty Compact Expressiin, täysin automatisoituun materiaalinkäsittelylaitteeseen, mikä mahdollistaa useita erilaisia automaattisia ja manuaalisia lastaus- ja purkusyklejä.

Älykkään valmistuksen ohjelmistot

Patentoitu, koneille yhteinen ohjelmisto on tärkeä, jotta suorituskyvyn kaikkia puolia voidaan hallita virheettömästi ja yksinkertaisesti, jotta nämä voidaan yhdistää toisiinsa ja jotta niitä voidaan ohjata kokonaan integroidussa, digitaalisessa tehtaassa. Blechexpossa Prima Powerin älykkään valmistuksen ohjelmistoja demonstroidaan messuvieraille ja esityksessä on mahdollista seurata, miten yksi moduuli aikatauluttaa ja tarkkailee koko valmistusprosessia, kaikkia prosessiin kuuluvia teknologioita sekä kaikkia automaation tasoja.