Hyvinkään Levytyö Oy satsaa kasvuun ja tuotannon tehostamiseen

Hyvinkään Levytyö on nimensä mukaisesti Hyvinkäällä vuodesta 2011 toiminut, vajaat kymmenen henkilöä työllistävä ohutlevytuotteisiin sekä erilaisiin hylly- ja varastointiratkaisuihin ja niiden varusteisiin erikoistunut ohutlevypaja. Hyvinkään Levytyön toiminnan laajentuessa vaihtui vanha CO2-laserleikkaus hiljattain uuteen kuitulaserteknologiaan.

Hyvinkään Levytyö Oy tekee omien tuotteiden lisäksi he tekevät myös erilaisten levytuotteiden alihankintavalmistusta. Päätuotteisiin kuuluvat paketti- ja kuorma-autoihin myytävä Vanhyllyt-kalustesarja sekä erilaiset myymäläkalusteet.

​VanHyllyt -kalustesarjasta löytyy pakettiautoihin valmiita kalustekokonaisuuksia sekä erilaisia vetolaatikoita, hyllyjä, reikälevyjä, työpöytiä ja muita varusteluosia. Kalusteet valmistetaan kestävästä sinkitystä teräksestä ja niitä saa myös pulverimaalattuna. Eri käyttöön ja tarpeisiin suunnitelluilla kalusteilla voidaan nostaa hyötyajoneuvojen käytön tehokkuutta ja säästää työaikaa. Valmiita ehdotuksia löytyy eri automerkeille ja eri toimialoille, esimerkiksi LVI-sukitusautoon tai verkonasentaja-autoon. Räätälöityjen ratkaisujen lisäksi on tarjolla myös vakiokalustesettejä erilaisiin pakettiautoihin.

Hyvinkää Levytyö Oy Vanhyllyt.

Lisää tehokkuutta nykyaikaistamalla kapasiteettia

Hyvinkään Levytyö Oy on ehtinyt jo nuoren miehen ikään, joten tuotekehityksen ja valmistuksen historiaa ja kokemusta on kertynyt työvuosissa vuosikymmeniä. Toisaalta markkinat ovat kasvaneet yhdessä tuotekirjon kanssa ja yrityksellä on ollut selkeä tarve kasvattaa ja tehostaa tuotantoa.

Yritys on varustettu nykyaikaisella ja monipuolisella kone­- ja laitekannalla, joiden avulla työntekijät saavat kattavan ja laadukkaan tekemisen mahdollisuuden eri ympäristöissä. Luonnollisesti yrityksen vetäjät ovat varsin motivoituneita tehtäviinsä.

Hyvinkään Levytyöllä on vahva ja monipuolinen konekanta levyjen sekä lattojen leikkauksiin, että taivutuksiin, porauksiin, koneistuksiin. Laaja teräsvarasto mahdollistaa myös nopeat toimitukset. Auto- ja myymäläkalustepuolella Hyvinkään Levytyö tekee myös asennuksia.

Yrityksen osaamisessa ja nykyaikaisessa laitekannassa yhdistyy ohjelmisto- ja käsityötaito ja millin tarkka teollinen tuotanto, jolloin pystytään toimittamaan niin pienen kuin suuren asiakkaan haluamat yhteistyöprojektit ja täyttämään vaatimukset eri kehitystöissä.

Mahdollisia pullonkaulakohtia tarkastellessa tuli esiin käytettynä hankittu, ison tilan vievä CO2-laseri, jonka huolto- ja korjauskustannukset olivat kasvaneet logarimisesti.

Samanaikaisesti myös laserkapasiteetti oli jäämässä vajaatehoiseksi paksuuden ja vauhdin kautta vanhalla CO2-teknologialla.  Yksi merkittävä syy uuden laserin hankintaan oli tuotteiden nopeampi läpäisyaika valmistuksessa. Uuden kuitulaserin käyttökulut ja varsinkin huoltokulut ovat niin paljon pienemmät, että pelkästään ne oikeuttivat investoinnin, kertoo Sami Järvelä Hyvinkään Levytyö Oy:stä.

G-Weike-laserin edessä oikealla Vesa Sirén Rensi ja hänen vieressään Sami Järvelä Hyvinkään Levytyö Oy:stä yhdessä Hyvinkään levytyön henkilökunnan ja Rensin insinöörien kanssa.

Monipuoliset vaatimukset uudelle koneelle

Hankittavalle järjestelmälle asetettiin monipuoliset vaatimukset varsinkin, kun Hyvinkään Levytyöllä oli käytössä vanhempi CO2-laseri, joka oli tarkoitus poistaa käytöstä. Laserleikkauksesta oli kokemusta usean vuoden ajalta ja lista eri vaatimuksista oli laaja.  

Laserjärjestelmän piti pystyä tehokkaasti ja nopeasti leikkaamaan heidän pääsääntöiset tuotteensa materiaalien kirjon ollessa pääsääntöisesti vaihteleva mutta kuitenkin paksuudeltaan jopa 20 mm. Materiaalien puolesta 3000w kuitulaser on riittävän tehokas. Lainsäädännön, työturvallisuuden ja huoltovarmuuden vaatima täysin koteloitu kone oli pakollinen, jolloin myös pölyn ja savun hallinta on helpompaa ja toisaalta haluttiin mahdollisimman vähän tilaa vievä kone 1500x3000mm työalueella.

Hankinnassa oli tietenkin huomioitava Hyvinlevyn liiketoimintaan sopiva hinta sekä maahantuojan tunnettavuus ja huoltokyky. Henkilökunta kävi tutustumassa Rensiin ja G-Weike kuitulaseriin ja sen hyviin leikkausominaisuuksiin jo käytössä olevalla asiakkaalla Puuppolassa.

Oman kuvionsa koneen toimitukseen toi se, että koneen oli sovittava olemassa oleviin suunnittelujärjestelmiin saumattomasti. Myöskin käytettävien materiaalinen hinnoista johtuen automaattinen sijoittelu eli autonestaus oli arvostettu ominaisuus. Kokemuksesta tiedettiin savun poiston olevan ongelmallista, joten G-Weiken pneumaattisesti toimiva järjestelmä, jossa savukaasujen imu tapahtuu leikkauskohdan alapuolella, oli merkittävä osa päätöksessä. Jo alun perin konetta valittaessa päätettiin käyttää IPG:n laserlähdettä ja Raytools leikkauspään kanssa. Lisäksi G-Weiken CypNest voi tehdä nestit koko päiväksi ja samalla määritellä kappaleiden hinnat ja leikkuuajat.

Hyvinkään Levytyö Oy halusi myös täydellisen ”avaimet käteen” toimituksen asennuksineen ja koulutuksineen. Tiedossa oli jo ennestään PEPS-levytyöohjelmistojen kautta, että Rensillä ja sen asennusinsinööreillä oli kokemusta avaimet käteen toimituksista kymmenen laserin toimittamisesta vuoden aikana.

Satsaus tulevaisuuteen

Lokakuun alussa asennettu G-Weike LF3015GA kuitulaseri on iso tekijä, kun lähdetään hakemaan lisää partnereita teollisuudesta. Investoinnin avulla pystymme tarjoamaan tulevaisuudessa hieman laajempaa tuotevalikoimaa, sekä tehostamaan toiminnanlaatua entisestään, toteaa Järvelä.

”Alkukokemusten jälkeen olemme olleet tyytyväisiä hankintaamme ja sen tuomaan valmistusmahdollisuuksien lisäykseen tuotteidemme tekemisessä ja voimme katsoa eteenpäin positiivisin mielin,” tuumaa Sami Järvelä.