Lähtötason kone automatisoituun laserhitsaukseen

Trumpf on esitellyt uuden ratkaisun, joka on kehitetty helpottamaan ohutlevyn valmistajia automatisoidun laserhitsauksen käyttöönotossa. Järjestelmä ensiesiteltiin hiljattain Blechexpossa.

Teollisuudessa automaitoutu laserhitsaus sopii moneen käyttökohteeseen. Tarkka menetelmä sopii hyvin esimerkiksi pienten kappaleiden hitsaustoimiin.

Yleensä järjestelmät ovat kuitenkin suuria, kalliita ja monimutkaisia ​​käyttää.

”Yritykset tarvitsevat edullisia ratkaisuja päästäkseen alkuun tässä liiketoiminnassa, mutta niitä on vain vähän”, kertoo Trumpfin tuotepäällikkö Martin Geiger.

 Trumpf kehittänyt nyt teemaan uudentyyppisen vaihtoehdon.

”TruLaser Weld 1000 täyttää aukon hitsausmarkkinoilla. Ensimmäistä kertaa sen avulla myös pienemmät yritykset voivat nauttia automatisoidun laserhitsauksen eduista ja parantaa tuotantoprosessiensa tuottavuutta ja saada todellista kilpailuetua, sanoo Geiger.”

Uusi järjestelmä soveltuu valmistajan mukaan erityisesti työpajoille, jotka hitsaavat tuotteita, kuten sähkökaappeja, peltikoteloita ja kansia.

TruLaser Weld 1000 on Trumpf-uutuus automatisoituun laserhitsaukseen.

Helppo ohjelmoida

TruLaser Weld 1000:n ohjelmointi on suunniteltu nopeaksi ja helpoksi.

Pitkiä kurssituksia ei tarvita, vaan tieto siirtyy verkko-oppimisen kautta. Järjestelmään kuuluu robotti, jonka toiminta perustuu yhteistyörobotin eli cobotin konseptiin.

”Kuitenkin sen kuusiakselinen nivelvarsi mahdollistaa sen liikkumisen paljon nopeammin ja tarkemmin kuin tavallinen cobotti, mikä tarkoittaa samalla laadukkaampia hitsaussaumoja ja vähemmän tuottoaikaan. Käyttäjä ohjaa robotin manuaalisesti hitsattavan osan saumojen yli ja merkitsee tarvittavat reittipisteet nappia painamalla. Ohjelmisto luo sitten hitsausohjelman.”

”Osasta riippuen tämä ohjelmointityyli – jossa ohjaat robottia saumaa pitkin – vie muutamassa minuutissa. Joten se on hyvä valinta myös pienierätuotantoon”, Geiger sanoo.

Koko on kompakti, 5 200 x 2 200 x 2 800 millimetriä, minkä vuoksi järjestelmä sopii useimpiin tuotantotiloihin, ja se voidaan yleensä asentaa ja ottaa käyttöön yhdessä päivässä.

Työalueen tuplaus napin painalluksella

Geigerin mukaan tehokkuus on TruLaser Weld 1000:n tärkein valtti.

Yksi esimerkki on tapa, jolla työalueen on jaettu kahteen osaan. Kun robotti hitsaa osaa tämän väliseinän toisella puolella, käyttäjä voi lastata ja purkaa tuotteita toiselta puolelta. Kun hitsausprosessi on valmis, robotti siirtyy automaattisesti toiselle puolelle lineaarista akselia pitkin ja alkaa työstää seuraavaa osaa.

Jos käyttäjä haluaa hitsata suurempia osia, väliseinä voidaan automaattisesti nostaa, jolloin saadaan kaksinkertainen työalue. Turvallisuuden maksimoimiseksi robotin takana on seinä, joten laservaloa pääse karkaamaan hitsauksen aikana. Tämä pitää työntekijät turvassa, kun he työskentelevät aivan robotin vieressä.

Tehokasta ohuiden levyjen käsittelyä

Teholtaan laser järjestelmässä on 3 kW ja mahdollistaa neljän millimetrin levyjen vahvuisten levyjen hitsaamista ilman vääristymiä. Useimmissa tapauksissa jälkikäsittelyä ei tarvita, joten yritykset voivat säästää aikaa ja kustannuksia. Järjestelmä soveltuu Trumpfin mukaan tarvittaessa myös paksumpien arkkien käsittelyyn. Suomen edustaja on TruTekniikka.