Jäännöspalat talteen

Joka laserleikkuriin sopiva Remmert Laserflex-syöttölaite osaa nyt kerätä jäännöspalat hyödynnettäväksi.

Jäännöspalojen hyödyntäminen ei ole pelkkää viherpesua, sillä voidaan tehostaa tuotantoa. Kun automaattiseen jäännöspalojen keräykseen liitetään tarkka materiaalin määrän seuranta, syntyy säästöä ja kilpailuetua.

Henkilöresurssien niukkuuden kuristaessa yrityksen toimitusvalmiutta täytyy pohtia missä henkilötyöpanos tuottaa eniten. Erityisen tuottavaksi ei voi laskea levymateriaalia tuotantokoneelle järjestelevää ihmistä. Liki poikkeuksetta kone hoitaa levymateriaalin syötön ja poiston ihmistä tehokkaammin ja turvallisemmin.

Jäännöspalojen fiksun käytön suurin este lienee se, ettei kukaan muista tai tiedä millaisia jäännöspaloja on saatavilla. Niiden hyödyntäminen voi tuoda reilua kilpailuetua.

Remmert kehitti tähän dilemmaan fiksun vastauksen: Laserflex-syöttölaitteisto on nyt varustettu automaattisella jäännöspalojen keräystoiminnolla. Siitä saadaan kaikki irti yhtiön Warehouse Management System (WMS) -ohjelmiston tuoreimmassa versiossa.

”Useimmissa materiaalivirtojen hallintajärjestelmissä on varsin rajalliset mahdollisuudet seurata eri tuotantovaiheissa olevan materiaalin määrää”, kertaa Stephen Remmert.

”Me lisäsimme Laseflexiin automaattisen materiaalin jäännöspalojen palautustoiminnon, joka ohjaa saman materiaalin jäännöspalat tiettyyn syöttölaitteiston tornivaraston varastopaikkaan. WMS-ohjelmistoon tallentuu koko ajan tarkka tieto kaikesta tuotannon eri vaiheissa olevan materiaalin määrästä, myös jäännöspaloista.”

Remmertin ohjelmistot ja Laserflex-syöttölaitteistot ovat yhteensopivia kaikkien tuotantokoneiden sekä toiminnanohjausjärjestelmien kanssa. Molemmilla voidaan modernisoida myös olemassa olevia tuotantosoluja. Suomen edustaja: Prodmac