Uusi 5-akselikeskus YCM:ltä

YCM on esitellyt uuden 5-akselisen pystykaraisen UV 650 -työstökeskuksen. Kone on suunniteltu tehostamaan tuotantoa ja nopeuttaman läpimenoaikoja monimutkaisten muotojen ja vaativien kappaleiden tarkkuustuotannossa eri käyttöympäristöissä.  

Valmistajan mukaan kone on kehitetty termisesti tarkkaan tuotantoon.

Rullajohteet ja kiinteät esijännitetyt suorakäyttöiset kuularuuvit koneen X/Y/Z-akseleissa mahdollistavat nopean ja tarkan koneistuksen, lineaarimittasauvat voidaan asentaa X/Y/Z-akseleille optiona tarkkuussovelluksiin.

Jäykkä ja tärinää vaimentava Meehanite-valurunko, kuusi kelkkaa Y-akselilla, erityisleveä pohja sekä koneen pylväsrakenne tuovat vakautta ja mahdollistavat suorituskyvyn koneistettaessa monimutkaisia ​​osia suurilla syötöillä ja nopeuksilla.

Koneen rakennetta.

Vakaa ja tarkka

X/Y/Z-liikkeet koneessa ovat 620/520/460 mm ja kookas keinupöytä ø 650 mm (B/C-akselit) mahdollistaa tehokkaan jigien ja kiinnikkeiden asennuksen ja monimutkaisten 5-akselisten komponenttien nopean ja tarkan koneistuksen.

Vakiovarusteena koneeseen toimitetaan pyörivät mittasauvat B- ja C-akseleille koneistustarkkuutta lisäämään.

Keraamiset laakerit minimoivat osaltaan lämpöä ja lisäävät lämpövakautta, 17 kW max. karamoottori mahdollistaa kovempien materiaalien koneistuksen, mutta samalla laadukkaan pinnanlaadun. Karanläpijäähdytys 70 baariin asti.

Kone soveltuu hyvin erityyppisiin käyttöympäristöihin, ja YCM painottaa uutuuskoneen etuna myös käyttäjäystävällisyyttä. Työalueelle pääsy sujuu helposti isoista ovista ja myös työkalumakasiini on helposti saavutettavissa, joten työkalunvaihdot sujuvat nopeasti.

Kone on automatisoitavissa paletinvaihtajalla helposti.

YCM:n Suomen edustaja on Makrum.