Muutoksia Bystronicin myyntiorganisaatioon – Ville Virta aloitti vuodenvaihteessa

Ohutlevykoneisiin keskittyvän Bystronic Scandinavian Suomen myyntiorganisaatiossa on tapahtunut vuodenvaihteen tienoilla muutoksia. Ville Virta on uusi mies Suomen myyntitoiminnoissa, Jari Enontekiö jatkaa Bystronicilla aluemyyntipäällikkönä. Miehet keskittyvät Suomen levykonemarkkinoille, Baltian toiminnot hoidetaan jatkossa Ruotsista käsin.

Ville Virta valittiin Bystronicille toiseksi aluemyyntipäälliköksi pitkäaikaisen myyntijohtajan Petteri Perälän siirryttyä joulukuussa uusin työkuvioihin. Ville Virta on 35-vuotias AMK-insinööri, ja taustaa ohutlevyalalta on pitkälti.

”Metalli- ja ohutlevy alan töissä olen kulkenut alle 15-vuotiaasta asti kesätöissä ja myöhemmin opiskeluiden väliaikoina. Vuodet 2011-2015 toimin Scanfil EMS Oy:ssä NPI-engineer-nimikkeellä, vuodet 2015-2021 työpaikkani oli Wilsontool, nimike Sales Engineer ja työtehtävä työkalujärjestelmien myynti lävistykseen ja särmäykseen. Mielestäni voi sanoa, että toimiala on kyllä tuttu”, Virta kertoo.

Innolla uuteen tehtävään

Tehtävään Virta tuli normaalin monivaiheisen hakuprosessin kautta.

”Toki tunsin Petterin työn kautta entuudestaan”, sanoo Virta.

Töitä uudessa tehtävässä aloitellaan nyt innolla.

”Teknologia ja koneet ovat kiinnostaneet minua aina kovasti, joten mielenkiintoa ja intohimoa koneita ja muita myytäviä tuotteita kohtaan riittää. Teknologia kehittyy koko ajan ja aina tulee uutta, joten mieli pysyy virkeänä.”

”Lisäiskua hommaan tulee toki siitä, että myytävät tuotteet ovat hyviä ja luotettavia. Bystronicilla on vahva jalansija Suomessa, markkinat ovat kehittyneet suotuisasti ja samansuuntaisena aiomme säilyttää tilanteen jatkossakin. Kasvuun on edelleen hyviä mahdollisuuksia.”

Töiden alkuun Bystronicilla kuuluu nyt alussa tuotekoulutuksia, sen jälkeen alkaa tutustuminen työkenttään työn merkeissä. Asiakaskunta on osittain tuttua ja osittain uutta.

”Henkilökohtaiset tavoitteeni on kehittyä tehtävässä mahdollisimman nopeasti ja tehdä parhaani”, Virta sanoo.

Vahvistuva organisaatio

Myyntiorganisaation muutoksen myötä Bystronicilla on tehty muitakin siirtoja alueellisiin toimintoihin. Kun aiemmin myös Baltian myynti- ja tukitoiminnot hoidettiin Suomesta, nyt ne tapahtuvat jatkossa Bystronic Scandinavian päätoimipisteestä eli Ruotsin konttorista käsin. Suomessa keskitytään siten kokonaisuudessaan kotimaan markkinoille.

Bystronic Scandinavian Suomen toimintoihin kuuluu myynnin lisäksi kasvava after sales- organisaatio.

”After-sales-toiminnot ovat vahvistuneet edelleen ja se on myös jatkossa yksi keskeinen panostusalue. Kolme uutta kaveria on palkattu lisää toimintoihin eri puolelle Suomea viime vuoden aikana”, Jari Enontekiö sanoo.

Kari Harju