Lantek Global Release versio 21

Ohjelmistovalmistaja Lantek on julkaissut uuden Global Release 2021-ohjelmistokokonaisuuden ohutlevyn käsittelijöiden tarpeisiin.

Kokonaisuus sisältää uusia piirteitä niin Lantek Expert-ohjelmistoon, Flex3D:hen, MES- ja Integra-kokonaisuuksiin kuin Analyticsiin.

2D-leikkauksen ja lävistyksen Lantek Expert-ohjelmistossa on mukana uusia joustavuutta ja nopeutta tiedon tuontiin Drag an Drop -toimintojen sekä päällekkäisten osien havaitsemisen kautta.

Putkien ja profiilien koneistuksen Lantek Flex3D:hen voidaan tuoda nyt 3D-malleja kokoonpanoina ja osasarjoina lähes kaikista markkinoilla olevista CAD3D-järjestelmistä. Myös nestausominaisuudet ja -työkalut mm. putkien käsittelyyn ja jälkiprosessoriominaisuudet monimutkaisimpiin konekokoonpanoihin ovat kehittyneet edelleen mahdollistaen materiaalinsäästöt ajansäästöt näissä työvaiheissa.

Lantek MES- ja Lantek Integra-ohjelmien avulla yritykset voivat hallita tuotantoaan, seurata resurssien käyttöä, tilauksia, toimituspäiviä, laatua ja varastotasoja, kehittää jäljitettävyyttä ja joustavuutta muuttuviin tuotanto-olosuhteisiin reagoimiseksi. Uuden ohjelmistokokonaisuuden myötä on kehitetty reaaliaikaista integraatiota Lantek Flex3D:n kanssa.

Lantek Analyticsin osalta Global Release 2021 esittelee ensimmäisen SaaS-sovelluksen (Software as a Service). Pääsy sovellukseen on mahdollista miltä tahansa laitteelta, mistä tahansa paikasta milloin tahansa. Uusien pilvipohjaisten iQoting- ja MetalShop-ratkaisujen avulla puolestaan luodaan asiakkaalle tarjous helposti, nopeasti ja automaattisesti.

Ohjelmistoja kaasu-, plasma-, laser-, ja vesileikkaukseen

Lantek on perustettu Espanjan Baskimaassa vuonna 1986 ja yritys valmistaa ohjelmistoja kaasu-, plasma-, laser-, ja vesileikkauskoneille. Valikoimasta löytyvät CAD/CAM/MES/ERP-ohjelmistot sekä myös on-demand ohjelmistot (MES/ERP). Ohjelmat kehitetään yrityksen omassa tutkimuskeskuksessa.  

Lantek ilmoittaa asiakasmääräkseen yli 27 000 tahoa yli 100 maassa ja mm. vuonna 2020 kansainvälisen liiketoiminnan osuus sen liikevaihdosta oli 86 prosenttia. Lantekin tuoreisiin uutisiin kuuluu kumppanuussopimus levykonevalmistajan Trumpfin kanssa.

Suomessa Lantek-ohjelmistoja edustaa FredSe Oy, levytyökoneiden maahantuonti- ja huoltoyritys. Konemerkeistä FredSen edustuksiin kuuluvat mm. Soitaab (plasma, kaasu, vesi sekä laserleikkauskoneet), Gasparini (särmäyspuristimet, levyleikkurit ja robotti- ja automaatioratkaisut), FMB (vannesahat) ja Maco (pyörösahat).