Star Micronics ja Evomax yhteistyöhön pitkäsorvimyynnissä

Star Micronics tukevoittaa toimintaansa Suomessa aloittamalla yhteistyön konetoimittaja Evomaxin kanssa. Star toimi Suomessa muutaman vuoden ilman suomalaista edustajaa, mutta näkee nyt uusia mahdollisuuksia kasvattaa toimintaansa yhteistyössä Evomaxin kanssa.  

Star Micronics on japanilainen pitkäsorvien ja sorvausautomaattien valmistaja. Yrityksen koneet on suunniteltu pienten ja monimutkaisten tarkkuusosien valmistukseen. Yritykset erityisesti lääke- ja lentokoneteollisuudessa ja metallintyöstönaloilla luottavat Star pitkäsorvien laatuun ja tehokkuuteen. Yrityksellä on tytäryhtiöitä Saksassa, Sveitsissä, Englannissa, Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Näistä Saksan tytäryhtiö on vastannut Saksan ja Pohjoismaiden tuotemyynnistä jo 20 vuoden ajan myyden yli 6000 pitkäsorvia.   

Joustavaa pitkäsorvausta

Yrityksen pitkäsorvi ja sorvausautomaattivalikoimassa on koneita sorvaushalkaisijasta 0,1 mm aina 42 mm asti. Lähes kaikki konemallit ovat hybridikoneita eli niillä voidaan sorvata myös ilman tukiholkkia. Starin tuotevalikoima on pitkäsorvaukseen laaja ja tehdas on toiminut edelläkävijänä. Lähes kaikkiin koneisiin saadaan optiona lastunkatkaisutoiminto (HFT), joka voidaan myös jälkiasentaa tuoreisiin jo kentällä oleviin koneisiin. Lisäksi B-akseli on saatavana useaan konemalliin.

Star pitää koneidensa vahvuutena sitä, että koneet ovat joustavia ja monipuolisia: yhdellä koneella on mahdollista valmistaa myös erittäin monimutkaisia kappaleita tehokkaasti. Lisäksi Star tarjoaa asiakkaalle kokonaispaketin: Star integroi kaikki tarvittavat laitteet ja toimittaa tarvittaessa myös työstömenetelmän.

Tavoitteena tyytyväinen asiakas

Starin tavoitteena on valmistaa luotettavia pitkäsorveja ja sorvausautomaatteja, joiden käyttäjät ovat tyytyväisiä tuotteeseen. Pitääkseen laatutason riittävän korkeana Star valmistaa tärkeimmät komponentit ja pitkäsorvit Japanissa. Yritys pitää tuotekehitystä tärkeänä ja pyrkii olemaan edelläkävijänä pitkäsorvivalmistuksessa. Myös varaosien toimitusajat pidetään lyhyinä, jotta asiakkaan koneet pysyvät mahdollisimman hyvin ajossa ja tuotannossa.

Pitkäsorvien ja sorvausautomaattien japanilaisvalmistaja Star Micronics on konetoimittaja Evomaxin uusi edustus Suomessa. KuvassaStarin 12-akselinen sorvausautomaattiSX-38 Type B, kappalehalkaisija vakiona Ø 38mm.

Evomax uutena edustajana

Evomax Oy on vuonna 2019 perustettu toimija suomalaisen tuotantokonekaupan ja automaation parissa. Yrityksen päämiehiä ovat mm. saksalainen työstökonevalmistaja Spinner ja italialainen Gruppo Parpas.

”Evomaxin tavoitteena on löytää luotettavia ja laadukkaita koneita tarjoamaan. Star Micronics asettuu tähän kategoriaan erinomaisesti, sillä Star on tunnettu työstökonemerkki, jolla on laadukkaat tuotteet. Lisäksi yrityksellä on referenssejä Suomessa jo runsaasti”, toteaa toimitusjohtaja Mauri Kautto Evomaxilta. Star on myös markkinajohtaja useimmissa Euroopan maissa. Sama tavoite yrityksellä on myös Suomen markkinaan.