5-akselinen koneistuskeskus AM-toiminnoin

DMG Mori on lanseerannut uutuuskeskuksen, mikä yhdistää 5-akselisen koneistuksen ja ainetta lisäävät toiminnot yhteen kokonaispakettiin.

Ainetta lisäävän valmistuksen eli AM:n käyttö teollisuudessa on kasvanut viime vuosina. Ainetta lisäävän valmistuksen avulla on mahdollista toteuttaa muotoja, joita on usein haastavaa tai mahdotonta valmistaa perinteisin menetelmin.

Uusien tuotteiden ohella tuotantomenetelmien monimuotoisuus ja prosessi-integraation mahdollisuudet kiinnostavat yhä useampia yrityksiä myös pinnoitukseen ja korjaustoimintoihin.

Pinnoituksiin ja korjauksiin

DMG Morin ohjelmassa AM-alueen sovellutukset ovat yksi osa, ja yritys valmistaa uutena siirtonaan nyt myös hybridikoneita, joissa AM-teknologian mahdollisuuksia yhdistetään perinteiseen koneistusteknologiaan. 

Lasertec 3000 DED -hybrid on alueen uutuus, minkä myötä voidaan tehdä monipuoliset koneistukset ja pinnoitukset yhdellä koneella ja myös yhdellä kappaleenkiinnityksellä.

Kone on perustaltaan 5-akselinen koneistuskeskus kolmella lineaariakselilla (X,Y,Z), B-akselilla (sorvaus/jyrsintäkara) ja C-akselilla (pää-/vastakara). Erikoisuus on se, että koneen sorvaus-/jyrsintäkara voidaan varustaa käyttöön kiinnitettävällä, samanaikaiseen jauheensyöttöön ja lasersäteilytykseen soveltuvalla AM-päällä (Direct Energy Deposition, DED).

Laserteho AM-päässä on 3 kW. Jauhesyöttöön mahdollinen materiaalivalikoima on DMG Morin mukaan laaja, ja materiaaleja voidaan tulostusprosessin aikana myös vaihtaa. Eri metallijauheita voidaan sekoittaa ennen levittämistä, jolloin voidaan komposiittimateriaaleja ja toteuttaa erilaisia ​​​​pinnoitus-, korjaus- ja pinnoitusprosesseja koneistuksen yhteydessä.

Lasertec 3000 DED -hybridikone tekee sorvauksen ja jyrsinnän sekä ainetta lisäävät toiminnot samassa yksikössä.

Turvallinen prosessi

Uutuusmallilla voidaan pinnoittaa työkappaleita 400 mm × 1 321 mm:n kokoluokkaan saakka ja käyttökohteet ovat moninaiset. Niihin kuuluvat mm. pitkien akselien ja hammaspyörien pinnoitukset ja erilaiset korjausratkaisut (kuten turbiinin siivet, työkalut, muotit) sekä kuluneiden osien sorvaus ja jyrsintä, pinnoitus ja viimeistely, joihin DED-teknologia hyvin soveltuu.

DMG Morin mukaan hybridikoneen DED-prosessi turvalliseksi ja luotettavuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota. Erityinen AM Assistant -kokonaisuus valvoo pinnoitusta, varmistaa tasaisen laadun ja estää tuotantovirheitä kalibroimalla automaattisesti jauheen virtauksen ja tarkkailemalla suuttimen toimintaa.

Ulkoisesti kone on suunniteltu käsittelyluokkaansa nähden kompaktiksi. Leveyttä kokonaisuudella on 6876 mm mukaan lukien työkaluvarasto 38 työkalun varasto. Syvyyssuunnassa kone vaatii tilaa 4 510 mm.