Portaalikoneistuskeskus uusin maustein

Hollantilainen CNC-työstökeskusten valmistaja Unisign on julkaissut uudistuneen version Uniport 4000-portaalikoneistuskeskuksestaan.

Uniport 4000 on valmistajan Uniport-sarjan pienin malli. Päivityksen myötä kone on uudistunut monessa kohdin.

Kulmapäävarustus optiona

Yksi keskeinen muutos aiempaan on, että kone voidaan nyt varustaa monelta suunnalta tapahtuvan koneistuksen mahdollistavalla kulmapäällä.

Optiona toimitettava oikeanpuoleinen kulmapää on ollut aiemmin saatavissa vain kookkaampiin Uniport 6000-, 7000- ja 8000-tyypin portaalikoneisiin, ja nyt myös 4000-kokoluokkaan.

Uudistunut Uniport 4000-koneistuskeskus kuuluu Unisignin ajankohtaiseen konemallistoon.

Kulmapäävarustuksen myötä koneen Z-liike on samalla aiempaa isompi, nyt aina 750 mm:iin saakka. Pystysuunnassa työalue on mahdollinen aina 1250 mm:iin saakka.

Pituusliikettä koneeseen on valittavissa tarpeen mukaan 4000:sta yli 24 000 mm:iin saakka, ristiliike Y on 1500-3500 mm.  

Suorituskyky on kookkaaseen koneistukseen soveltuvaa, suoravetoisen, vesijäähdytteisen pääkaran teho on vakiona 36 kW / 12 000 rpm. Alumiinin tai muovin työstämiseen kone on lisävarusteena varustettavissa 58 kW / 16 000 rpm pääkaralla. Konealustan avoin muotoilu on suunniteltu varmistamaan sujuvan lastunpoiston.

Optiona toimitettavan kulmapään avulla koneella voidaan nyt tehdä myös vaakasuuntaisia koneistuksia.

Mahdollisuus heilurityöstöön

Uniport 4000:ssa työkalunvaihto on kokonaan automaattinen.

Koneessa on vakiona liikkuvassa portaalissa sijaitseva ketjutyyppinen työkaluvarasto ja lisätyökaluja varten voidaan asentaa toinen työkaluvarasto portaalisillan takapuolelle.

Yhteensä koneessa on varastokapasiteettia yli 100 työkalulle. Turvapaneelit suojaavat työaluetta lastuilta ja jäähdytysnesteeltä.

Uniport 4000:n työalue voidaan haluttaessa jakaa irrotettavan väliseinän avulla kahteen erilliseen osaan. Kun yhdellä alueella työstetään, asetustoimia voidaan tehdä toisella alueella.

Edelleen koneessa on mahdollisuus automaattiseen työkalun mittaukseen. Kone mittaa automaattisesti työkalun pituuden ja halkaisijan laserilla, mikä estää kalliita virheitä ohjelmoinnin ja koneistuksen aikana. Muita vaihtoehtoja ovat sisäinen jäähdytys ja mittausanturi.

Pääkäyttö koneessa on vesijäähdytteinen, mikä parantaa lämmönhallintaa ja vähentää melua ilmajäähdytteisiin koneisiin verrattuna.

Pääkaran teho koneessa on 36 kW / 12 000 1/min, lisävarusteena 58 kW / 16 000 1/min. Kamera ja screeni mahdollistavat visuaaliset näkymät työalueelta ohjaukselle.

Suoraan tehtaan lattialle

Alleen Uniport 4000 ei vaadi erityisperustaa ja se sijoitetaan suoraan tehtaan lattialle. Tämä tarkoittaa, että asennusaika on lyhyt ja kone voidaan tarvittaessa helposti siirtää.

Koneen mitat ovat pituussuunnassa X-akseli+4800 mm, leveys Y-akseli +3700 mm ja korkeus 3200 mm.

Unisign ilmoittaa toimittavansa uudistettua Uniport 4000-mallia kokonaiskonseptina, joka voidaan mukauttaa asiakkaan erityisvaatimuksien mukaisesti. Mukana tulevat tarvittaessa mm. kiinnitysadapterit (hydrauliset, tyhjiö- ja magneettiset), koneistuspäät, työkalut ja CNC-ohjelmat. Unisignin Suomen edustaja on Masentia.