Automaatiovalmis vaakakarainen isoille työkappaleille

Okuma on esitellyt MA-H-sarjaansa uuden mallin MA-8000H kookkaiden työkappaleiden automatisoituun valmistukseen. Koneen tuotantokapasiteettia on lisätty aiemmasta ja tuottavuus on parantunut uusien automaatiomahdollisuuksien ansiosta. Lisäksi energiankulutusta voidaan automaattisesti ja kestävästi vähentää erikoisominaisuuksien kautta.

Uuden MA-8000H:n käsittelyn kokoluokkaa ja suoritusominaisuuksia on lisätty Okuman mukaan huomattavasti edelliseen vastaavaan kookkaaseen malliin verrattuna, näin kone pystyy käsittelemään suuria ja painavia työkappaleita entistä paremmin. Kone voi työskennellä 800 x 800 mm:n paletilla 1 400 x 1 200 x 1 350 mm:n akseliliikkein ja työkappaleen maksimipaino koneelle on 3 000 kg. Kestävät ja tehokkaat karat varmistavat osaltaan korkean koneen käytettävyyden.

Okuma MA-H-sarjan malli MA-8000H on uudistunut.

Tuottavaa keskeytymätöntä valmistusta

Okuman mukaan MA-8000H voidaan varustaa erilaisin pneumaattisin tai hydraulisin palettiratkaisuin, mikä mahdollistaa koneen monipuolisen miehittämättömän käytön. Näin voidaan toteuttaa sujuvasti esimerkiksi automaattiset lastaus- ja purkuprosessit koneistuksen aikana.

Koneen tehokas lastunpoisto tuo osaltaan koneelle kapasiteettia. Okuman oma ns. Sludgeless Tank -ratkaisu estää hyvin pienten lastujäämien kerääntymisen jäähdytysnestesäiliöön, ja vähentää isosti myös sen puhdistamiseen tarvittavaa vaivaa.

Koneessa on helppokäyttöinen Okuma OSP-P300MA ohjausjärjestelmä, mitä

voidaan täydentää asiakkaan pyynnöstä erilaisilla ohjaustekniikan sovelluksilla. Myös uuden koneistuskeskuksen asennusta ja ylläpitoa on nyt huomattavasti yksinkertaistettu käyttäjäystävällisen konesuunnittelun ansiosta.

MA-8000H on monipuoliset automaatiomahdollisuudet tarjoava ratkaisu kookkaiden työkappaleiden valmistukseen.

Suunniteltu energiaa säästäväksi

Yrityksille on yhä tärkeämpää vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjään erityisesti puolijohteiden valmistuksessa, uusiutuvassa energiassa tai e-ajoneuvoja valmistettaessa. Okuma täyttää vaatimuksen uuden MA-8000H:n myötä erilaisten energiaa säästävien ominaisuuksien ansiosta: Okuman koneiden tapaan Thermo Friendly Concept konsepti mahdollistaa korkean mittavakauden ja tarkkuuden myös pitkäaikaisessa käytössä. Integroitu ECO Suite plus tarjoaa puolestaan innovatiivisen energiansäästöjärjestelmän, jonka avulla käyttäjä voi seurata ja säätää energiankulutusta ja CO2-päästöjä reaaliajassa. Kone vähentää automaattisesti virrankulutustaan ​​tyhjäkäynnillä säilyttäen samalla vakaan tarkkuuden.

Okuma on japanilainen kokonaisvaltainen työstökonevalmistaja, minkä valmistusohjelmaan kuuluvat CNC-koneet, käytöt, karat sekä ohjaukset. Konevalmistaja Okuman edustaja Suomessa on MTC Flextek.

MA-8000H:n toimitukset alkavat Euroopassa heinäkuussa.