HT Laser Tornio muuttaa maaliskuussa – lisää tuotantotilaa kookkaiden levyosien valmistukseen

HT Laser Oy:n Tornion yksikkö muuttaa maaliskuun aikana isompiin tiloihin. Kasvuloikka ja tuoreet koneinvestoinnit mahdollistavat jatkossa myös kookkaiden levyosien valmistuksen Torniossa.

HT Laser Oy Tornio on valmistanut teräsosia teollisuuden tarpeisiin Torpin teollisuusalueella vuodesta 2003. HT Laser pysyy edelleen Torpin alueella.

Uusi sijainti kolminkertaistaa HT Laser Tornion käytössä olevat tilat. Noin 5 000 m2 tuotannolliset tilat, hyvät varastointimahdollisuudet ja logistiikan kannalta toimiva piha-alue valmistuvat käyttöön lähiviikkoina. Tiloja on syksystä saakka uudistettu ja remontoitu yrityksen tarpeisiin sopivimmaksi.

HT Laser on investoinut kaudella 2021-2022 tuotantoonsa merkittävästi. Tuoreita investointeja ovat mm. laserleikkauskone Bystronic ByStar Fiber (12 kW, 4 m)

Myös isot levyosat Torniosta

HT Laserin mukaan yritys vastaa uusilla tila- ja koneinvestoinneilla nykyisten ja tulevien asiakkaidensa tarpeisiin, ja ennen kaikkea isoja levyosia koskien.

”Asiakkaamme ovat toivoneet mahdollisuuksia isompien kappaleiden leikkaukseen ja särmäykseen, tähän saakka niiden käsittely on pitänyt tehdä etelämpänä. Nyt HT Laser Torniossa leikattavien ja särmättävien kappaleiden maksimikoko kasvaa oleellisesti, mikä on merkittävä parannus nykyisiin palveluihimme”, kertoo HT Laser Tornion yksikönpäällikkö Juha Riihimäki.  

HT Laser on investoinut kaudella 2021-2022 tuotantoonsa merkittävästi, ja nimenomaan kookkaammassa kokoluokassa. HT Laser Tornion suurimpia koneinvestointeja kaudella 2021-2022 ovat Bystronic ByStar Fiber, 12 kW (4 m) ja Bystronic ByStar, 6 kW (8 m) -laserleikkauskoneet, sekä Aliko Giant SP 8000-1000 ja Bystronic Xpert Pro 250/3100 -särmäyspuristimet

Aliko Giant SP 8000-1000-särmäyspuristin. Koneen yhteyteen asennetaan jatkossa automatisoitu työkalujärjestelmä.

Yrityksen mukaan toteutetut investoinnit pitävät HT Laser Tornion vahvasti mukana Pohjois-Suomen ja osin myös Pohjois-Ruotsin teollisuuden vahvassa investointitahdissa. Alueella metalli- ja puunjalostusteollisuutta uudistetaan parhaillaan voimakkaasti.

Uusia tuotannollisia työpaikkoja

HT Laser Tornio on viime vuodet työllistänyt noin 15 metalliteollisuusammattilaista. Kehityksen myötä yksikössä työskentelee nyt noin 20 henkilöä, ja jatkossa vielä enemmän. Yrityksen mukaan työntekijä­määrä tulee investointien myötä nyt kasvamaan noin 25 henkilöön.

”Olemme palkanneet jo useampia osaajia sekä alasta kiinnostuneita uusia työntekijöitä. Edelleen etsimme mm. ammattitaitoisia särmääjiä.”

”Panostamme ammattitaitoisen työvoiman löytämiseen, pitämiseen ja kouluttamiseen yhdessä alueen oppilaitosten ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Huhtikuussa 2022 aloitamme mm. oman RekryKoulutusohjelman särmäykseen liittyen”, Juha Riihimäki kertoo.

HT Laser on vuonna 1989 perustettu metalliteollisuuden järjestelmätoimittaja, jonka erikoisosaamistamme ovat kokoonpanot ja komponenttivalmistus sekä tarpeiden mukaan optimoidut ja jalostetut leikkeet.

Särmäyspuristin Bystronic Xpert Pro 250/3100 kuuluu myös uusiin hankintoihin.

Yrityksen toimintaa ovat leikkauksen, särmäyksen, hitsauksen, koneistuksen, 3D-metallitulostuksen, pintakäsittelyn, kokoonpanon ja tuotekehityksen palvelut ja yritys

toimii kahdeksalla paikkakunnalla Suomessa (Jyväskylä, Kaarina, Keuruu, Lappeenranta, Tampere, Tornio, Vaasa, Vieremä) sekä Puolan Poznanissa.

Vuonna 2021 HT Laserin liikevaihto oli 70 miljoonaa euroa, ja yritys työllistää toiminnoissaan noin 400 teknologiateollisuuden ammattilaista.