Ohjelmistomoduuli hallittuun lastunmurtoon

Sandvik Coromant on julkaissut uuden koneistusmenetelmän, joka mahdollistaa hallitun lastunmurron kierresorvauksessa. CoroPlus Tool Path-ohjelmiston tuore lisäys OptiThreading on ohjelmistomoduuli, mikä autata ratkomaan yhtä kierresorvauksen keskeistä ongelmaa: lastutukosten riskinäja niiden aiheuttama tuotantokatkoksia.

CoroPlus Tool Path ‑ohjelmisto on kehitetty tukemaan ulko- ja sisäpuolisen kierresorvauksen ohjelmointitarpeita. Ohjelmisto luo NC-koodeja lastuamisarvoparametrien perusteella ja mahdollistaa oikean ylimenojen lukumäärän tasaisesti jakautuvilla lastuamisvoimilla, mikä lisää tuottavuutta, lisää työkalujen kestoikää ja prosessiturvallisuutta.

Ohjelmisto on nyt täydentynyt uudella moduulilla.

Kierresorvauksen yleinen ongelma on se, että lastut kiertyvät helposti robottien, istukoiden, työkalujen ja työkappaleiden ympärille. Lastut saattavat myös jäädä kiinni kuljettimiin sekä aiheuttaa vaurioita ja laitteistojen tuotantokatkoksia. Tehokas lastunhallinta onkin keskeinen tekijä kierresorvauksen hyvän työkappalelaadun saavuttamisessa. 

OptiThreading-moduuli on Sandvik Coromantin mukaan suunniteltu näiden haasteiden ratkaisemiseksi ja se sisältyy CoroPlus Tool Path ‑tilaukseen, ja se on suunniteltu erityisesti CoroThread 266 ‑työkaluille ja -terille.

Menetelmän ja ohjelmiston avulla voidaan optimoida kierresorvausta ja ratkaisuun sisältyvä CoroPlus Tool Path auttaa kehittämään optimoituja työkaluratoja, joilla voidaan vastata lastunhallinnan haasteeseen. Tämä saavutetaan työkaluradoilla, joissa käytetään hallittuja heilumisliikkeitä hakkaavaa koneistusta varten siten, että terä siirtyy koneistuskohtaan ja siitä ulos kaikilla paitsi viimeisellä ylimenolla.

Parempaa laatua, vähemmän manuaalista työtä

Uudella lastuamismenetelmän tuella saavutetaan Sandvik Coromantin mukaan monia hyötyjä. Työkappaleiden pintaa vaurioittavia ja lastuamisvyöhykettä tukkivia pitkiä lastuja ei synny, mikä parantaa työkappaleiden laatua. Sen ansiosta käyttökohteessa tarvitaan myös vähemmän manuaalista työtä pitkien tukkivien lastujen poistamiseen työkalusta, työkappaleesta tai lastukuljettimesta. Näin suunnittelemattomia koneiden pysäytyksiä tarvitaan vähemmän. Lisäksi ratkaisun ansiosta voidaan käyttää suurempia lastuamisnopeuksia, jotka nopeuttavat työkierron aikoja ja parantavat tuottavuutta.

OptiThreading- ja CoroThread 266 ‑kierteitysratkaisut sopivat Sandvik Cormantin mukaan monestakin syystä hyvin yhteen. OptiThreading synnyttää suuria lastuamisvoimia eli edellyttää riittävän kestävää työkalua. CoroThread 266:ssa on vakaa iLock-kiinnitys, ja se kestää äärimmäisiäkin voimia. Lisäksi työkalusta on saatavilla laaja valikoima monilla erilaisilla laaduilla ja muodoilla, jotka soveltuvat useimmille materiaaleille ja useimpiin käyttökohteisiin. Yhdessä näillä ohjelmisto- ja laitteistoratkaisuilla voidaan varmistaa vakaa, tarkka kierteitys ilman heikon lastunhallinnan haittavaikutuksia.

Mielenrauhaa lastunhallintaan

”Uusi moduuli ratkaisee kierresorvauksen suurimman ongelman eli lastunhallinnan.

Aiempi ratkaisumme on sorvauksen optimointiin soveltuvan ohjelmisto, uusi moduuli vankka työkaluratkaisu. Kokonaisuuden atkaisun julkaisun myötä voimme auttaa asiakkaita välttämään yhden kierresorvauksen suurimmista kompastuskivistä”, kertoo Sandvik Coromantin tuotepäällikkö Hampus Jemt.

”Ymmärrämme konepajojen haasteet hyvin. Koska työt tulee saada valmiiksi nopeasti, suunnittelemattomat tuotantokatkokset ovat viimeinen asia, jota konepaja tarvitsee. Siksi lastunhallinnan sudenkuoppien välttäminen on äärimmäisen tärkeää. Uusi kierteitysmenetelmä tarjoaa lastunhallinnassa mielenrauhaa että auttaa tuottamaan laadukkaita työkappaleita.”