Uuden sukupolven ByBend Smart

Bystronic on julkaissut uuden päivitetyn version ByBend Smart- särmäyspuristinmallistaan. Koneessa voidaan käyttää nyt aiempaa korkeampia työkaluja, ja laaja optiovalikoima mahdollistaa aiempaa nopeammat taivutustyöt.

ByBend Smart on Bystronicin economy-tyyppinen särmäyspuristinmalli, mikä kuitenkin on suunniteltu mahdollistamaan monipuoliset työt.

Bystronic on julkaissut uuden sukupolven ByBend Smart- särmäyspuristinmallistaan.

Nyt esitelty päivitys tuo muutamia uusia piirteitä koneen ominaisuuksiin. Yksi uuden sukupolven ominaisuuksista on optiona mahdollinen laajempi avautuma ja nousu, aiempi saatavissa ollut avautuma oli enimmillään 480 mm, nyt se on 580 mm. Tämän myötä koneessa voidaan käyttää 100 mm korkeampia työkaluja, mikä on hyödyllistä varsinkin laatikkotyyppisiä kappaleita taivutettaessa. Vakiona avautuma on 300 mm.

Mallipäivitys lisää valmistajan mukaan myös koneen monikäyttöisyyttä. ByBend Smartin perusversio toimitetaan edelleen kaksiakselisella takavastejärjestelmällä, mutta lisäksi kone voidaan nyt varustaa nyt optiona myös viisiakselisella takavasteella, jolloin konetta voidaan nyt käyttää myös monimutkaisten 3D-osien taivutukseen. Sellaisia ovat mm. peltituotteet, joissa taivutusreunat eivät ole vain yhdensuuntaisia, vaan myös kulmassa toisiinsa nähden.

Lisää taivutusnopeutta

Päivitys tuo uusia piirteitä myös työnopeuteen, tätä varten saatavissa on uusia lisävarusteita. Sellainen on mm. Efficiency Booster, mikä nopeuttaa yläpalkin palautumista ja siten taivutusprosessia. Koneeseen on saatavilla myös laserturvajärjestelmä, mikä mahdollistaa yläpalkin liikkumisen suuremmalla nopeudella liike- ja taivutusvaiheiden aikana.

Uudessa Smartissa dynaamiset levytuet helpottavat suurien raskaiden ja paksujen levyjen käsittelyä taivutusprosessin aikana. Ohjaus synkronoi apuvälineen liikkeen taivutusprosessin ja pystyliikkeen kanssa ja sitä käytetään samanaikaisesti yläpalkin kanssa. Se lisää materiaalinkäsittelyn joustavuutta erityisesti pienissä erissä, kun materiaalityypit ja paksuudet muuttuvat. Vaihtoehtoisesti saatavilla on rullia raskaille osille.

Aiempaa laajempi avautuma ja nousu mahdollistaa 100 mm korkeampien terien käytön.

Helppokäyttöinen kokonaisuus

Nykykoneiden tapaan helppokäyttöisyys on tärkeää. ByVision Bending sisältyy ByBend Smartin perusversioon, näin käyttäjät voivat käynnistää kaikki taivutusprosessit vain muutamalla sormen pyyhkäisyllä. Konetta ohjataan 22 tuuman kosketusnäytöltä, ja offline -ohjelmointi on mahdollinen.

ByVision Bendingin tietokanta sisältää parametrit kaikille yleisimmille ohutlevytyypeille ja taivutustyökaluille. Materiaalipaksuudesta ja taivutuskulmasta riippuen käyttöliittymä määrittää optimin taivutusprosessin ja ehdottaa sopivia työkaluja.

Dynaaminen bombeeraus edistää tarkkoja taivutustuloksia, sen myötä voidaan tuottaa luotettavasti tarkat ja yhdenmukaiset kulmat jokaisella taivutuskerralla.

Tämä päivän linjausten mukaan kone on valmistajan mukaan myös hyvin energiaystävällinen. Energiaa säästää mm. se, että koneen pääkäyttö on aktiivinen vain koneen ollessa käynnissä. Näin järjestelmä vähentää koneen virrankulutusta samalla, kun se lisää tuottavuutta ja minimoi samalla melua ja lämmönhukkaa.

Bystronic ByBend Smart-malleja on neljä mallia eri tehoin ja kokoluokin. Puristusvoima malleissa on 100-300 tonnia ja särmäyspituudet 3100-4100 mm.