Pystysorviuutuus raskaaseen koneistukseen

Okuma on esitellyt uuden VT1000EX-pystysorvimallin. Uutuusmalli on suunniteltu helpottamaan vaikeasti työstettävien materiaalien käsittelyä raskaassa koneistuksessa.

Titaanista, Inconelista tai ruostumattomasta teräksestä valmistetuille työkappaleille on ominaista suuri kimmoisuus sekä erinomainen lämmön- ja korroosionkestävyys. Se tekee niistä erittäin käyttökelpoisia materiaaleja mm. ilmailuteollisuudelle, energia-alalle sekä esimerkiksi raskaiden rakennuskoneiden valmistukseen.

Koneista niiden käsittely vaatii kuitenkin poikkeuksellisen vahvaa suorituskykyä. Okuman uutuus VT1000EX on kehitetty vastaamaan tähän haasteeseen niin konerakenteensa puolesta kuin suorituskyvyltäänkin. Koneen X- ja Z-akseleissa aksiaalinen työntövoima on 30 kN saakka, karan 55 kW:n tehon ja 5 310 Nm:n vääntömomentti on noin kaksinkertainen perinteisiin koneisiin verrattuna.

Voimakas kone vaativille materiaaleille

Kun suorituskykyä löytyy, tuottavuus lisääntyy. Inconel-työkappaleita työstettäessä uudella pystysorvilla oli Okuman mukaan testeissä mahdollista jopa puolittaa työkiertoajat perinteisiin koneisiin verrattuna.

VT1000EX on kehitetty jatkuvaan käyttöön jopa hyvin raskaassa koneistuksessa. Koneen rakenne, mihin kuuluu mm. suurennettu lastunpoistoaukko, estää kookkaiden lastujen kerääntymisen työalueelle, integroitu lastujen huuhtelujärjestelmä tukee niin ikään suurten lastujen poistamista.

Yksi koneen etu on valmistajan mukaan työn sykliaikojen lyhentäminen, mikä on paitsi tuottavuuden kannalta olennaista, kestävä ratkaisu myös ekologisesti. Tuotantoprosessin sähkönkulutus ja CO2-päästöt voidaan Olkuman mukaan saada vähenemään jopa kolmanneksella. Okuma VT1000EX CNC-sorvi on tilattavissa Euroopassa. Suomen maahantuoja on MTC Flextek .