Yhteistyötä akkukennojen tuotannossa

Levytyökone- ja teollisuuslaservalmistaja Trumpf ja sähköakkujen akkukennojen valmistaja Cellforce Group ovat solmineet sopimuksen strategisesta kumppanuudesta.

Trumpf-laserjärjestelmiä tullaan jatkossa käyttämään Cellforcella suurtehoisten litium-ionikennojen valmistukseen

Cellforce Group GmbH on Porsche AG:n ja Customshells Holding GmbH:n yhteisyritys.

Trumpf toimittaa jo nyt laserjärjestelmiä Cellforcelle korkean suorituskyvyn akkukennojen tuotantoa varten, joita käytetään koelaitoksessa.

Reutlingenin lähellä rakenteilla olevan uuden suurtehoisten litium-ionikennojen tuotantolaitoksen on tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2024, ja sen alkukapasiteetti on vähintään 100 MWh vuodessa. Se vastaa yritysten mukaan noin 1 000 ajoneuvon korkean suorituskyvyn akkukennoja.

Laserjärjestelmät ovat keskeisiä työkaluja akkukennojen valmistuksessa. Trumpf tekee yhteistyötä useiden suurten akkukennovalmistajien kanssa. Viime vuonna yritys ilmoittaa myyneensä yli tuhat laseria käytettäväksi no. sähköajoneuvojen tuotannossa. Akkukennojen tuotannon laserit palvelevat muissa prosessiketjun sovelluksissa, kuten akku- tai sähkömoottorituotannossa.