Okuma-sorvitarjontaa ja automaatiota Stuttgartissa

AMB-messut järjestään Saksan Stuttgartissa 13.-17.9.2022. Okuman vaakakarainen MA-600HIII-koneistuskeskusmalli on mukana messuilla. Lisäksi LU3000EX-sorvi sekä tuoretta robotiikkaa on tarkastelussa.

MA-H-sarjan uusin jäsen on suunniteltu automatisoituun tuotantoon ja ominaisuuksia on aiempaan sukupolveen verraten niin käsittelynopeuksien, koneen suorituskyvyn ja tarkkuudenkin osalta. Koneessa on esimerkiksi kokonaan uusi kararatkaisu.

”Thermo-Friendly Concept”, Okuman oma lämpötilan kompensointijärjestelmä tukee tarkkuutta , omavalmisteiset karat varmistavat koneistusnopeudet ja koneen suorituskyvyn 45 kW tehoihin saakka. ECO Suite -energiansäästöjärjestelmä on suunniteltu vähentämään energiankulutusta ja ympäristövaikutuksia.

Mukana Stuttgartissa on myös neliakselinen LU3000EX-sorvimalli, vankkarakenteinen ja reilusti mitoitettujen tasojohteiden ja suurvääntökäyttöjen myötä Okuman mukaan sopiva muodoiltaan vaativille työkappaleille sekä myös vaikeasti työstettäville materiaaleille.

LB3000 EX II ARMROID:n myötä Okuma kertoo esittelevänsä messuvieraille suorituskykyisen yleissorvin integroidulla robottivarrella automatisoituna. LB EXII -sarjan CNC-sorvit edustavat Okuman malliston 2-akselisten sorvien lippulaivatuotteita.

Okuman ilmoituksen mukaan painopiste on ensisijaisesti innovatiivisissa automaation ja robotiikan ratkaisuissa, jotka tukevat nopeampaa, turvallisempaa ja kannattavampaa työtä. Myös palveluvalikoimaa esitellään.