Tampereen seudun Rautakourat niputtaa alihankinnan historiaa

Historian tunteminen antaa eväitä nykypäivän ymmärtämiseen. Tampereen seudun Rautakourat -kirja kokoaa yhteen alihankinnan historiaa ja yritystarinoita siitä, miten tähän päivään onkaan tultu.

Tampereen seudulla alihankintateollisuuden perinteet ovat pitkät, joten yritystarinoita seudulla riittää. Kirjan toteuttaa Kuvateksti Teemu Järventie Oy.

”Valmetista tai Tampellasta on kirjoitettu useita kirjoja, mutta tähän mennessä ei ole tehty opuksia heistä, jotka aikanaan lähtivät isoista yrityksistä, laittoivat oman pajan pystyyn ja alkoivat tehdä alihankintatöitä entisille työnantajilleen ja muille päähankijoille. Tämä kirja täyttää aukkoa”, taustoittaa Teemu Järventie.

Omakohtaisia tarinoita

Tampereen seudun rautakourat -kirja käy läpi alueen metalliteollisuuden vaiheita ruukkiajoista lähtien nykypäivään saakka.

”Kirja toteutetaan kahdessa osassa yhteistyössä projektiin osallistuvien yritysten kanssa. Metalliteollisuuden synnystä sekä tamperelaiskehityksestä kertovan historiaosuuden lisäksi voivat alan yritykset liittää mukaan oman tarinansa ja ne tarinat tehdään asiakkaan ehdoilla ja asiakkaan näköisiksi.”

”Äänessä on metallialan osaajia takavuosien sotakorvaustuotteita rakentaneista konkareista nuoriin nykypäivän moniammattilaisiin”, sanoo Järventie.

Tampereen seudun rautakourat -kirja käy läpi alueen alihankintateollisuuden vaiheita ruukkiajoista lähtien nykypäivän toimintoihin saakka, kertoo Teemu Järventie.

Ammattikirjoittajien tekstiä

Tampereen seudun rautakourat teoksen toteuttavat Kuvateksti Teemu Järventien tallin ammattikirjoittajat ja -kuvittajat.  Toteutustyö on ollut käynnissä nyt muutaman vuoden.

”Välillä korona laittoi kapuloita rattaisiin, mutta nyt neuvottelut yritysten kanssa taas etenevät. Pitkällä jo ollaan, mukavasti yrityksiä on mukana”, sanoo Järventie.

Kuvateksti Teemu Järventie Oy on aiemmin toteuttanut kirjaprojekteja teollisuuden eri alueille, useita myös metalliteollisuuteen.