LS7-uutuuslevylaser BLM:ltä

BLM on esitellyt uuden LS7-levylaserin. Vahvasti suorituskykyä, mutta kohtuullinen hinta, tiivistää suunnittelun lähtökohtia.

Italialaisen BLM:n levylasertarjontaa laajentavassaLS7:ssä on alumiininen siirrettävä portaalirakenne, jota ohjataan hammastankojärjestelmällä ja joka liukuu polymeeribetonitäytteisen teräsrakenteen päällä. Jäykkä rakenne mahdollistaa 2g:n kiihtyvyydet.

Paletin vaihto vie valmistajan mukaan aikaa vain yhdeksän sekuntia ja tapahtuu koneen pitkällä sivulla. Älykäs mekaaninen ratkaisu ennakoi kahden pöydän samanaikaisen vaihdon.

Kone on toiminnoiltaan täysin sähköinen, joten huolto käy helposti ja myös energiaa säästyy. Laserleikkaustehoa malliin on saatavilla enimmillään 12 kW.

Automatiikkatoimintoja

LS7 leikkaa terästä, ruostumatonta terästä, rautaa, kuparia, messinkiä ja alumiinia ja kone

on saatavana kokoluokiltaan joko 1500x 3 000 tai 2000 x 4 000 mm:n levyjen käsittelyyn. Erilaisia lastaus-purkausautomaatioratkaisuja on saatavissa useita niin yhdellä tai kahdellakin tornilla varustettuna.

Koneen leikkausprosessin seuranta mahdollistuu ohjauskonsolin lähellä olevista ikkunoista tai ohjaamon sisällä olevista valinnaisista kameroista, joiden kuva näkyy ohjauskonsolissa, ulkopuolisella lisänäytöllä ja myös etänä.

Järjestelmä on varustettu yrityksen patentoimilla Active Tools -työkaluilla, jotka mukauttavat ja optimoivat automaattisesti prosessiparametreja käyttäjän kokemuksesta riippumatta.

Lisäksi aktiivinen suuttimen vaihtotoiminto tarkkailee automaattisesti leikkaussuuttimen kulumista ja vaihtaa sen ohjaimessa asetettujen olosuhteiden mukaan.

Plug and play

BLM:n uutuuslaser on suunniteltu käyttöönotettavaksi plug&play-tyyppisesti niin kuljetusten kuin asennusten osalta. Asennus käy viikossa koulutus mukaan lukien.

BLM esitteli LS7:n syksyn EuroBLECHissa. Esittelyssä Hannoverissa olivat myös mm.

LT8.20-putkilaser, LS5-laserleikkauskone myös miehittämättömään käyttöön sekä LT360, joustava ja kompakti robottilaserleikkaussolu. Suomen edustaja on Fredko.