TIMTOS 2023 Taipessa – YCM esitteli uutuuksiaan taiwanilaistapahtumassa

YCM järjesti TIMTOS-messujen yhteydessä jälleen myyjilleen perinteiset koulutuspäivät. Koronan takia edellisestä kerrasta (2019) oli kulunut jo neljä vuotta.

Messukeskus, YCM T-11 5-akselisena ja UV650 5-akselinen keskus YCM:n FlexCell automaatiolla varustettuna.

Messuilla tunnelma oli ennallaan ja maskipakkokin oli Taiwanissa purettu kolme päivää ennen messuja. Ainoastaan julkisessa liikenteessä maskeja tuli vielä käyttää. Lämpötila 24-26 astetta helli messuvieraita ja järjestäjiä keväisessä Taipeissa.

Rakenteessa X-liike on alimpana koneessa, tuttu rakenne jo TV-sarjasta. Karat ovat uusia erittäin tehokkaita suoravetoisia moottorikaroja ja yhdistettynä leveisiin lineaarijohteisiin on koneissa sekä tukevuus, että nopeus saatu yhdistettyä loistavasti. Suuremmat liikealueet mahdollistavat koneiden varustelun myös 5-akseliseksi keinupöydällä. Tällainen oli esillä myös messuosastolla.

Messuilla ja tehtaalla esiteltiin uusia koneita ja automaatiojärjestelmiä. YCM:llä on vahva oma kehitystyö ja uusia työstökoneita esiteltiin useampia malleja. Meidän markkinoillemme ehkä kiinnostavin on uusi pystykaraisten koneiden T-sarja. Näistä esillä olivat sekä T-11 ja T-13 mallit. Nämä mallit ovat jo myynnissä ja saatavilla. Myöhemmin esitellään isommat mallit.

Dealersmeetingin aiheina korostui tehtaan vastuullinen toiminta ja tuotekehitystyö. YCM on ympäristöstään huolehtiva yritys ja heillä on kunnianhimoinen tavoite päästä hiilineutraaliksi toimijaksi vuoteen 2050 mennessä. Samalla esiteltiin YCM:n ostama Trimill paikalla olijoille. Vastaisuudessa Makrum edustaa myös Trimill-työstökoneita Suomessa.

Dealersmeeting antia oli globaali katsaus ja esiteltiin Trimill eri maiden edustajille.
Alex Wei esittelee NH500A vaakakaraista keskusta. Uusi LT 150M sorvi ja yhteistyörobotti.