Vuoden 2023 teknologiajohtaja

Suomen teknologiavaikuttajista koostuva tuomaristo on valinnut Wärtsilän tutkimus- ja kehitysjohtaja Juha Kytölän vuoden 2023 teknologiajohtajaksi.

Juha Kytölä

Valinta painottaa Kytölän pitkää ja menestyksekästä uraa Wärtsilässä sekä Wärtsilän pyrkimystä edistää merenkulun ja energia-alan hiilineutraalia toimintaa. Tunnustuspalkinnon organisoivat Suomen Teknologiateollisuus ja innovaatiokonsulttiyhtiö Spinverse ja sillä pyritään nostamaan teknologiajohtajien työn arvostusta.

Vastaanottaessaan palkinnon Kytölä sanoi: “Olen erittäin kiitollinen, että minut valittiin vuoden teknologiajohtajaksi. Työmme hiilineutraalien toimintojen tutkimuksessa ja kehityksessä on kuitenkin tiimityötä. Koko yhtiö on omistautunut toteuttamaan Wärtsilän strategiaa tulla hiilineutraaliksi omassa toiminnassaan vuoteen 2030 mennessä ja toimittamaan polttoainevaihtoehtoja ja ratkaisuja, jotka mahdollistavat merenkulku- ja energia-alojen toiminnan puhtaasti ja tehokkaasti. Sen vuoksi haluan kiittää kaikkia, jotka ovat osallistuneet näiden tavoitteiden saavuttamiseen.”

Juha Kytölä on työskennellyt Wärtsilässä eri tuotekehitys- ja johtajatason tehtävissä ja toiminut myös Wärtsilä Finlandin toimitusjohtajana. Hän on inspiroiva ja kokenut johtaja yhtiön innovaatioiden, vaihtoehtoisten polttoaineiden ja hiilineutraalin tuotevalikoiman kehityksessä. Vuonna 2021 Wärtsilä sai Business Finlandin tuotepalkinnon Zero Emissions Marine -projektistaan, jonka käynnistämisessä Kytölällä oli merkittävä rooli.

Palkinto annettiin CTO Forumin tilaisuudessa Helsingissä maaliskuussa. Tämän vuoden CTO Forumin pääpuhujana oli opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen. Tuomariston puheenjohtajana toimi Suomen Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jaakko Hirvola