Profiilintyöstöä 5-akselisesti

SOP-Metal on vahvistanut alumiini ja kupariprofiileiden koneistuskapasiteettiaan.

5-akselisen profiilintyöstökeskus kaksinkertaistaa SOP-Metalin kyvyn työstää tanko- ja lattalevytuotteita.

”Tilauskantamme on ollut jo jonkin aikaa sellaisella tasolla, että lisäkapasiteetti on tervetullut uutinen. Uuden koneen myötä voimme ajaa tuotteita nyt kahdella tehokkaalla profiilintyöstökeskuksella”, SOP-Metalin tuotantopäällikkö Jarkko Jämsä sanoo.

Moninaiseen koneistukseen. Koneella mahdollistuu jyrsintä, poraus, kierteitys, kierteiden jyrsintä sekä sahaus.

Jopa 10 300 pituuksiin

Jämsän mukaan uudella keskuksella voidaan tehdä samat toiminnot kuin yrityksen aiemmallakin profiilintyöstökeskuksella, jyrsiä, porata, kierteittää, jyrsiä kierteitä sekä sahata.

Uusi kone työstää tankoja ja lattoja aina 10 300 mm:n pituuksiin saakka.

Syöttö on automaattinen lyhyiden kappaleiden sahauksessa ja tarraimia on käytössä runsaasti tuotteen vakauttamiseksi koneistuksen aikana.

Koneessa on mukana myös 3D-mittaussensori tarkkaan mittaamiseen ja EluCloud toiminto koneen tuotannon seurantaan ja analysointiin.

Kookas Elumatec-profiilintyöstökeskus tuo kapasiteettia, laajentaa palveluvalikoimaa ja tehostaa koko tuotantoprosessia, sanoo Jarkko Jämsä.

Kapasiteettia ja tehostusta tuotantoon

”Vaikka lisäkapasiteetin tarve oli ensisijainen syy investoinnille, uusi kone laajentaa palveluvalikoimaamme, parantaa laatua sekä tehostaan koko tuotantoprosessiamme”, Jämsä tiivistää.

SOP-Metal Oy valmistaa virtakiskoja sekä muita korkeaa materiaaliosaamista vaativia alihankintatuotteita muun muassa sähkö- ja energiateollisuudelle. Yritys hallitsee myös sähkövirtausten johtamisen sekä niiden eristämisen aina suunnittelusta komponenttien valmistukseen asti.

Lisäksi SOP-Metal valmistaa erilaisia rakenteita sekä teräksestä että ruostumattomasta teräksestä.