DMG Mori ottaa käyttöön Japanin suurimman aurinkosähköjärjestelmän

DMG Mori asentaa aurinkosähköjärjestelmän Japanin Mien prefektuurissa sijaitsevan Igan tuotantolaitosten katoille. Iga on DMG Mori -konsernin suurin tuotantoalue. Järjestelmä kattaa 130 000 m2:n kattopinta-alan ja 13 400 kW:n kapasiteetin, ja siitä tulee suurin Japanissa koskaan rakennettu aurinkosähkön tuotantojärjestelmä.

Ensimmäisen aurinkopaneelierän rakentaminen alkoi elokuussa 2022 ja se alkoi tuottaa 5 400 kW tehoa tämän vuoden helmikuun alussa.

Nykyinen paneelikoko tuottaa kuusi miljoonaa kWh vuodessa, mikä kattaa n. 13 prosenttia Igan tuotantolaitosten vuotuisesta sähköntarpeesta.

Toinen aurinkopaneelierä valmistuu ensi vuonna ja alkaa tuottaa 5 200 kW (5,2 MW) helmikuusta 2024 alkaen. Kolmas erä käynnistyy joulukuuhun 2024 mennessä ja tuottaa 2 800 kW (2,8 MW) lisätehoa yhteensä noin 2,8 MW. 13 400 kW (13,4 MW).

Kolmannen erän jälkeen täydellinen aurinkosähköjärjestelmä tuottaa 14 miljoonaa kWh (14 000 MWh) vuodessa, mikä kattaa noin 30 prosenttia Igan vuotuisesta sähköntarpeesta.

Monia hyötyjä

Aurinkosähkön tuotantojärjestelmä on PPA2 On site, minkä toimittaa TESS Engineering Co., Ltd. (Yodogawa-ku, Osaka).

PPA (Power Purchase Agreement) on sopimusmuoto, jossa sähkönkuluttajat ostavat uusiutuvaa energiaa suoraan sähköntuottajilta. On-site PPA-malli on liiketoimintamalli, jossa sähköntuotantolaitos asennetaan asiakkaan tiloihin tai katolle ja siellä tuotettu sähkö myydään asiakkaalle.

Kaikki tuotettu sähkö käytetään Iga Campuksella omaan kulutukseen, mikä vähentää tuotantolaitoksen CO2-päästöjä noin 5300 tonnia vuodessa. Asentamalla aurinkoenergian tuotantojärjestelmiä DMG Mori toteaa pystyvänsä varmistamaan vakaan sähkön saannin pitkällä aikavälillä, välttämään markkinoiden vaihtelut ja polttoaineen toimitusongelmat ja vahvistamaan liiketoimintansa joustavuutta ja vähentämään CO2-päästöjä uusiutuvan energian avulla.

Koko tuotanto hiilineutraalia

DMG Mori ilmoittaa tukevansa erilaisia ​​ponnisteluja kohti hiilineutraalia, kierrätykseen suuntautunutta ja kestävää yhteiskuntaa. Uusiutuvan energian alalla DMG Mori käyttää jo hiilidioksidivapaata sähköä kaikilla toimipaikoillaan Japanissa.

Toukokuusta 2022 lähtien Igassa on käytössä toiminnassa vasta rakennettu biomassalaitos, joka käyttää haketta polttoaineena hiilineutraalissa sähköntuotannossa. Toinen aurinkoenergian tuotantojärjestelmä on ollut toiminnassa DMG MORI:n Davisin tehtaalla Kaliforniassa Yhdysvalloissa marraskuusta 2022 lähtien, ja helmikuusta 2025 lähtien Nara Campus alkaa myös tuottaa aurinkosähköä.

Lisäksi DMG Mori kompensoi myös CO2-päästöjä, joita ei voida vähentää omin voimin investoimalla kansainvälisesti tunnustettuihin kestävän ilmastonsuojeluprojekteihin. Vuodesta 2021 lähtien DMG Morin koko tuotanto osien hankinnasta tuotetoimitukseen on ollut täysin hiilineutraalia. Nykyään kaikki DMG Mori -koneet toimitetaan GREENMACHINE-merkillä.

DMG Mori jatkaa uusiutuvan energian käytön laajentamista nopeuttaakseen hiilidioksidipäästöjen vähentämistä ja edistääkseen hiilineutraalin yhteiskunnan toteutumista.