Matsuuran MAM72-sarja laajeni

Matsuura Machinery Corporation on lanseerannut uuden 5-akselisen pystykaraisen koneistuskeskusmallin MAM72-70V.

MAM72-70V on uusi tulokas Matsuuran markkinoilla hyvin menestyneeseen MAM72-sarjaan.

Matsuuran MAM72-konesarja esiteltiin ensi kerran vuonna 1991. Tämän jälkeen tornipalettijärjestelmän ympärille syntynyt sarja on menestynyt hyvin, valmistaja laskee niiden määrän teollisessa käytössä tuhansissa.

Mahdollisuus laajaan prosessi-integrointiin ja vaativaan 5-akselinen koneistukseen eri tuotantoympäristöissä kuuluu koneen vahvuuksiin, samoin mahdollisuus miehittämättömään työstöön.

 

Uutuus malliston keskelle

 

Matsuuran M72-mallistoopn ovat tähän saakka kuuluneet mallit MAM72-35V, MAM72-63V ja kookkain MAM72-100H. Japanin Jimtof-tapahtumassa marraskuussa Matsuura esitteli uuden mallin suosittuun konesarjaan, MAM72-70V korvaa jatkossa 63V-mallin ja suunniteltu sitä kookkaammille työkappaleille. Samaan aikaan myös muita ominaisuuksia on kehitetty eteenpäin. Kone on mm. nopeampi.

Työkappaleen enimmäiskoko uudelle mallille on 700×500 mm ja -paino 500 kg ja sen myötä työalueen kapasiteetti on melkoisesti MAM72-63V-konemallia kookkaampi. Työalueen korkeus/leveys on kasvanut 11 prosenttia painon osalta 43- ja kappalekoon puolesta 38 prosenttia.

Koneeseen on saatavilla vakiona 15 000 1/min/150 Nm kara, ja muuta vaihtoehdot ovat 15 000 1/min/350 Nm ja 20 000 1/minb/108,4 Nm.

Uuteen mnalliin on saatavilla myös uusi 4. ja 5. akselin kääntö/pyöröpöytä rullakäytöllä ja viidennen akselin suorakäyttömoottorilla. Pikaliikkeet ovat enimmillään jopa  50- (4. akseli) ja 100 1/min (5. akseli).

Tehokasta kappaleenkäsittelyä

Rakenteeltaan kone on ergonominen niin ohjauksen, asetusteon kuin huoltotoimienkin osalta. Etäisyys koneen edestä paletin keskiöön on 620 mm.

Työkalujen ja paletinvaihtajaoptiot ovat saatavilla jo MAM 72-sarjan koneisiin ja tämä seikka koskee myös uutta mallia, vakiona kone on saatavilla tuplapaletilla.

Koneen 90 työkalun varasto on laajennettavissa 530 työkaluun saakka matrix-makasiinina ja optiona Matsuuran palettijärjestelmään mahtuu 18 palettia. Kone on IoT-valmis etä- ja reaaliaikainen statuksen, kunnon ja suorituskyvyn monitorointi mukaan lukien.

Kari Harju