Kevyt jyrsin AM-menetelmällä

Sandvik Coromantin uuden, kevyen CoroMill 390 -jyrsimen runko on valmistettu ainetta lisäävällä menetelmällä, mikä tarjoaa asiakkaille lukuisia etuja. Jyrsimen pienempi kokonaispaino auttaa minimoimaan värinät ja parantamaan koneistuksen varmuutta pitkillä vapaapituuksilla. Tämä näkyy myös parempana tuottavuutena.

Lightweight CoroMill 390 additive manufacturing milling head, studio photo, transparent background

Ainetta lisäävä valmistus on erinomainen menetelmä tarkkojen kompleksisten muotojen valmistamiseen ilman liitoskohtia. Sillä voidaan joustavasti valmistaa entistä kevyempiä ja lujempia komponentteja. Ainetta lisäävällä menetelmällä voidaan tuottaa runkoon muotoja, jotka eivät olisi mahdollisia lastuavalla työstöllä. Lähes mitä tahansa materiaalia voidaan tulostaa, tässä tapauksessa käytettiin titaaniseosta.

”Uuden kevyen CoroMill 390:n suunnitteluvaiheessa materiaalia jätettiin pois strategisista kohdista, jotta jyrsimen massa saatiin mahdollisimman pieneksi”, kertoo Sandvik Coromantin Manager Product Application Management Thomas Wikgren. ”Tätä kutsutaan topologian optimoinniksi, ja siten rungosta saatiin tavanomaista jyrsintä kompaktimpi ja tuntuvasti kevyempi, mikä auttaa parantamaan jyrsinnän tuottavuutta pitkillä vapaapituuksilla. Lyhyempi vaimentimen ja teräsärmän välinen etäisyys parantaa myös osaltaan suorituskykyä ja prosessivarmuutta.”

Prosessivarmuus on tärkeässä roolissa lukuisissa koneistustöissä, eikä vähiten jyrsittäessä pitkillä vapaapituuksilla, mikä on yleistä esimerkiksi ilmailuteollisuuden ja öljy- ja kaasuteollisuuden töissä. Syvien taskujen koneistus aiheuttaa helposti värinää, mikä hidastaa koneistusta, lyhentää terien kestoikää ja heikentää pinnankarheutta. Kevyt CoroMill 390 tarjoaa ratkaisun ongelmaan. CoroMill 390 ja värinävaimennettu Silent Tools™ -jyrsinistukka on optimaalinen työkaluyhdistelmä, joka ehkäisee värinää ja auttaa maksimoimaan tuottavuuden ja prosessivarmuuden pitkiä vapaapituuksia vaativissa töissä. CoroMill 390 on juohevasti lastuava jyrsinkonsepti.

Kevyt CoroMill 390 sopii hyvin ulottuvuutta vaativaan tasojyrsintään, kulma- ja sivujyrsintään sekä taskujen ja urien jyrsintään. Jyrsinhalkaisijat ovat 40 mm (tuurnakiinnitys 16) ja 50 mm (tuurnakiinnitys 22). Jyrsintä voi tilata työn mukaan joko kolmella tai neljällä terällä (koko 11). Kaikissa jyrsimissä on terien differentiaalijako ja läpijäähdytys.