Hitsaus- ja mittauspöydät Rensin valikoimiin

Rensi vahvistaa kone- ja laitemyyntiään ottamalla valikoimiinsa hitsaus- ja mittauspöydät.

Rensi tunnetaan mittakoneistaan ja Surfcam-ohjelmistoista, muovi-, puu-, alumiinikoneiden toimituksista ja monitoimisorveista teräksen koneistukseen. Rensi tarjoaa myös mittauspalveluja sekä asiakkaalla että omissa tiloissaan Klaukkalassa. 

Rensi on toimittanut useamman kymmenen vuotta niin mittakoneiden toimittajana kuin lastuavan ja levypuolen koneiden toimittajana.  CAM-ohjelmistoja Rensi on toimittanut vuodesta 1993, ja valimoin kuuluvat Surfcam ja WorkNC ohjelmistot suomalaisilla Made in Finland postprosessoreilla.

Nyt valikoima on täydentynyt hitsaus- ja mittauspöydillä.

”Olemme pitkään etsineet meille oikeita add-on tuotteita täydentämään portfoliotamme, mutta sellaisen valmistajan, jolla on kokemusta ja kykyä tehdä valikoima erilaisia pöytiä ja kiinnitinjigiratkaisuja oikealla hinnalla, ei ole ollut helppoa. Nyt valikoimissamme on sopiva toimittaja”, toteaa Rensin Vesa Sirén.

Pöytiä on kahdella eri rei’ityksellä.

Miksi pitäisi olla uusi hitsauspöytä?

Hitsauspöydän valinta on prosessi, jossa on tunnettavaomat tuotteensa ja niiden asettamat vaatimukset pöydälle ja kiinnittimille. Tärkein kysymys on tietenkin se että, miksi pitäisi olla hitsauspöytä.

Yksi seikka on materiaali, pöydän materiaalina on valurauta, koska sen kovuus on korkeampi kuin tavallisella teäksellä ja hitsausslagit eivät tartu siihen helposti kiinni. Valurauta ei myöskään ruostu niin helposti.

Toine on ajan säästö, koska pöydistä ja kiinnittimistä on 3D mallit, jolloin kiinnityksen voi suunnitella etukäteen ja jigejä ei tarvitse koneistaa. Standardisoitu kiinnittäminen nopeuttaa kappaleesta kappaleeseenvaihtoa.

Miten valitsen – mitä tarvitsen

Ensiksi valitaan pöydän tyyppi ja koko. Pöydässä voi olla 4-holes -kuvio tai reiät voivat olla diagonaalisesti 5-holes kuviona.

3D-pöydät ovat aina 200 mm paksuja, koot ovat millimetreissä. 2D-pöydät ovat levyjä ilman reunoja. Neliömäisissä pöydissä koot ovat 1000×1000, 1200×1200 ja 1500x1500mm sekä 2000x2000mm

Suorakaidepöydissä vastaavasti koot ovat 1200×1000, 1500×1000, 2000×1000, 2400×1200, 3000×1500 ja 4000×2000 mm.

Toisessa vaiheessa valitaan jalat. Jalkoja on kahta korkeutta, 450 mm ja 620 mm ja ne voivat olla pyörillä tai ilman. Yksi jalka kestää 800kg kuorman. 2000x1000mm pöydässä on 4 jalkaa ja sitä suuremmissa 6 jalkaa oletusarvona. Erilaiset, jopa 3000mm laatikkomaiset ulokkeet voivat vaatia oman jalkansa. Lopuksi valitaan peruskiinnityssetti.  Valintaa helpottamaan on luotu peruskiinnityssetit 1…5. Lisäksi voi valita isosta valikoimasta erilaisia orsia ja prismoja kuin myös magneettikiinnittimiä ohutlevyille tai ”klipsejä” pikakiinnittämiseen