Tehokasta kapeiden urien muotosorvausta

Sandvik Coromant lisää CoroCut QD -katkaisu- ja muotosorvaustyökalujen ohjelmaan pyöreät terägeometriat (-RM). Pyöreillä terillä pystytään muotosorvaamaan kapeita uria pitkilläkin vapaapituuksilla. Muita pyöreiden terien käyttömahdollisuuksia ovat ulkopuolinen muotosorvaus, kevennysten ja pääteurien koneistus sekä ei-suoraviivaiset sorvaukset ja uransorvaukset pyöristetyin nurkin.

”Pyöreiden terägeometrioiden ja CoroCut QD -pitimien etuja ovat esimerkiksi tukevan teräsijan takaama pidempi terien kestoikä ja tehokkaampi lastunhallinta, ylä- ja alapuolisen nestesuuttimen tuoma prosessivarmuus ja tehokkaampi lastunpoisto sekä mahdollisuus hyödyntää Y-akselikatkaisuun suunniteltuja katkaisulehtiä”, sanoo Dr. Angélica González, Sandvik Coromantin sorvaustyökalujen Global Product Manager.

Uuden ratkaisun mahdollisuuksia havainnollistaa tuore asiakastesti, jossa työkappaleena oli 42CrMo4-seosteräksestä valmistettu akseli ja kone oli Niles-Simmonsin N30 CNC -sorvi. CoroCut QD -pidin ja -RM-geometrian terät kaksinkertaistivat terien kestoiän ja tehostivat merkittävästi lastunhallintaa kilpailijan ratkaisuun verrattuna. Molemmille työkaluille käytettiin samoja lastuamisarvoja: karanopeus 290 r/min, lastuamisnopeus 160–180 m/min (525–591 ft/min), syöttö 0.3 mm/r (0.012 in/r) ja aksiaalinen lastuamissyvyys 2.7 mm (0.079 in). Uusi valikoima sisältää kolme terälaatua. GC1125 on ihanteellinen ratkaisu kaikkien materiaalien viimeistelyyn sekä tiettyihin ei-rautametallien, kuumalujien superseosten (HRSA) ja titaanin rouhintatöihin. GC1135 on ensisijainen valinta ruostumattomien terästen ja superseosten rouhintaan. Valikoiman täydentää GC4335, joka on suunniteltu teräksen ja valuraudan rouhintaan. Valikoimassa on neljä teräkokoa: 3, 4, 6 ja 8 mm (0.008, 0.157, 0.236 ja 0.315 in).