Uusi pyörivien työkalujen pidin parantaa koneiden käyttöastetta

Sandvik Coromant on lanserannut uutuuspitimet, jotka minimoivat kalliiksi tulevista rikkoutumisista johtuvat tuotantokatkot ilmoittamalla ennakkoon pyörivien työkalujen pitimen huoltotarpeesta. Ennakoiva huolto ja pyörivien työkalujen nopeat vaihdot auttavat maksimoimaan työstökoneiden tuottavuuden.

Coromant Capto DTH Plus action image – driven tool holder – CoroPlus

Sandvik Coromantin mukaan uutuustuote ratkaisee monille konepajoille tutun ongelman – miten ajoittaa pitimen huolto optimaalisesti niin, että rikkoutumisen riski on mahdollisimman pieni? Määrävälein tehtävä huolto ei aina riitä, jos konetta käytetään tavallista kuormittavammin. Tällöin seurauksena voi olla kalliita korjauksia, jopa konerikko, ja yllättäviä tuotantokatkoksia. 

Uusi pyörivien työkalujen pidin täydentää Sandvik Coromantin Coromant Capto® -pikavaihtojärjestelmää. Pitimeen integroidut anturit keräävät dataa ja lähettävät sen Bluetooth-yhteyden välityksellä eteenpäin, mikä mahdollistaa pitimen ennakoivan huollon. Työkalujen pikavaihto-ominaisuus säästää mittauksiin, asetuksiin ja työkalujen vaihtoon kuluvaa aikaa tuntuvasti. Pyörivien työkalujen pidinten Coromant Capto® -kiinnityksen ansiosta käyttöön saadaan laaja suorituskykyisten työkalujen valikoima.

Mukana tulevalla ohjelmalla voidaan seurata esimerkiksi pitimen värinätasoa ja lämpötilaa reaaliajassa. Anturit välittävät myös tiedon karanopeudesta ja pyörimissuunnasta, mikä minimoi riskin pitimen raja-arvojen ylityksestä. Reaaliaikaisen datan lisäksi käytettävissä on työkalun aiempien käyttökertojen tiedot. Muita käytettävissä olevia tietoja ovat pyörivien työkalujen pitimen sijainti, esim. tehdas, koneen nimi, revolveri ja revolveripaikan numero.

Sandvik Coromantin mukaan uutuustuote ratkaisee monille konepajoille tutun ongelman – miten ajoittaa pitimen huolto optimaalisesti niin, että rikkoutumisen riski on mahdollisimman pieni? Määrävälein tehtävä huolto ei aina riitä, jos konetta käytetään tavallista kuormittavammin. Tällöin seurauksena voi olla kalliita korjauksia, jopa konerikko, ja yllättäviä tuotantokatkoksia. 

Uusi pyörivien työkalujen pidin täydentää Sandvik Coromantin Coromant Capto® -pikavaihtojärjestelmää. Pitimeen integroidut anturit keräävät dataa ja lähettävät sen Bluetooth-yhteyden välityksellä eteenpäin, mikä mahdollistaa pitimen ennakoivan huollon. Työkalujen pikavaihto-ominaisuus säästää mittauksiin, asetuksiin ja työkalujen vaihtoon kuluvaa aikaa tuntuvasti. Pyörivien työkalujen pidinten Coromant Capto® -kiinnityksen ansiosta käyttöön saadaan laaja suorituskykyisten työkalujen valikoima.

Mukana tulevalla ohjelmalla voidaan seurata esimerkiksi pitimen värinätasoa ja lämpötilaa reaaliajassa. Anturit välittävät myös tiedon karanopeudesta ja pyörimissuunnasta, mikä minimoi riskin pitimen raja-arvojen ylityksestä. Reaaliaikaisen datan lisäksi käytettävissä on työkalun aiempien käyttökertojen tiedot. Muita käytettävissä olevia tietoja ovat pyörivien työkalujen pitimen sijainti, esim. tehdas, koneen nimi, revolveri ja revolveripaikan numero.