CLE Finland Oy laajentaa palettiaan – UUsi nimi, pitkät perinteet

Metallin työkalujen ja tarvikkeiden toimittaja CLE Finland Oy muokkaa toimintojaan. Edustuskirjo kasvaa ja lisää ammattilaisia yrityksen palvelukseen etsitään, kertoo omistaja Kari Kangas.

Tammisaaren varastolta saadaan nopeasti toimituksiin mm. kiinnikkeitä, ja yritys myös varastoi tuotteita asiakkaille nopeita toimituksia varten, kertoo yrittäjä Kari Kangas.

CLE Finland on uusi yritys, mutta sen tausta pitkä. CLE Finland tunnettiin aiemmin nimellä Oy C. Lindholm Engineering Ab.

Nimi vaihtui nykyisen omistajan Kari Kankaan ostettua yrityksen. Toimintaa CLE Finland Oy nimellä on takana tasan vuosi.

”Lindholm Engineeringistä puhuttiin aiemminkin käsitteellä CLE, joten nimen vaihto tuossa yhteydessä oli varsin luonteva ratkaisu. Se on yksinkertainen nimi, joka asiakkaille oli ennestään tuttu”, kertoo Kari Kangas.

Perustajansa nimeä kantavan Lindholm Engineeringin tausta ulottuu vuoteen 1977, vuodesta 2010 vuoteen 2019 omistajana toimi Svante Eklund.

”Itse olen alkuperäiseltä taustaltani Finn-Powerilaisia. Olin välillä Baronalla pari vuotta ja sen jälkeen noin seitsemän vuotta Lindholm Engineeringin palveluksessa. Kun Svante Eklund ilmoitti etsivänsä jatkajaa ja kysyi minua, otin pestin mielelläni vastaan. Svante Eklund on yhä mukana CLE Finlandin toiminnassa”, Kangas kertoo.

Laaja edustusvalikoima

CLE Finland toimii vahvalla paletilla. Yhden kolmasosan liikevaihdosta tuovat levytyökeskustyökalut, särmäystyökalut sekä laserien kulutusosat, toisen kiinnikkeet ja kiinnityskoneet ja kolmannen epäkeskotyökalut ja muut tuotteet.

Päämiehiä yrityksellä on lähes 30, useimmat ovat olleet mukana kokonaisuudessa vuosia, jopa vuosikymmeniä.

”Tarjonta on vuosien mittaan muotoutunut monipuoliseksi, ja useat tukijalat ovat etu vaihtelevilla markkinoilla. Ja toki se myös vahvistuu edelleen uusilla täydennyksillä. Uusia edustuksia meillä ovat mm. Bio-Circlen keraamiset pinnoitteet laser- ja plasmakoneisiin, tai vaikkapa puristekiinnikekonemerkki LAG sekä aivan tuoreena uudelleen käynnistynyt yhteistyö Cornerformer-kulmanpyöristinten myynnissä Suomeen.”

Muuten kokonaistarjonnassa korostuvat Kankaan mukaan tänä päivänä varsinkin lasereihin liittyvät tuotteet ja tarvikkeet.

”Se kertoo tietenkin alan yleisestä kehityksestä, laserit ovat viime vuosina vallannet alaa yhä enemmän levytyökeskuksilta. Se näkyy myös meidän tuotepaletissamme.”

Vakaan kasvun merkeissä

CLE Finland toimii kahdelta paikkakunnalta. Päätoimipaikka on Tammisaari, missä on myös kookas varasto. Sieltä saadaan nopeasti toimituksiin keskeistä tuotepalettia, kuten kiinnikkeitä, ja yritys myös varastoi tuotteita asiakkaille nopeita toimituksia varten.

Toinen toimipiste on Kari Kankaan kotipaikkakunta Kauhava.

”Voi olla, että jatkossa toiminta keskittyy yhä enemmän Kauhavalle. Silti myös Tammisaareen jää jatkossakin toimintoja.”

Yrityselämän tavoite on toki kasvu, ja niin on myös CLE Finlandin kohdalla. Yritys tavoittelee noin kahden miljoonan liikevaihtoa.

”Aivan siihen ei ole vielä päästy, mutta se on tavoitteemme, ja siihen tähtäävät juuri uudet edustuksemme. Jatkossa niitä on luvassa lisää”, Kangas sanoo.

CLE Finland toimi nyt kolmen henkilön työpanoksella. Jatkossa väkeä lienee yksi tai kaksi enemmän.

”Muutamaa uutta myynnin ammattilaista haemme, ja kun sopivat löytyvät, pääsemme asioissa eteenpäin. Markkinoilla pandemian vuoksi hankala tilanne, mutta paremmat ajat koittavat”, Kari Kangas sanoo.

Kari Harju