Vahvaa yhteistyötä suodatinasioissa

Tekupitin tuotevalikoimassa suodatintuotteiden kysyntä kasvaa. Keskeinen päämies on Micronfilter, minkä kanssa yhteistyö on viime vuosina nopeasti vahvistunut.

Tekupit on tehnyt Micronfilterin kanssa yhteistyötä usean vuoden ajan. Yritys etsi sopivaa öljysumuimurien valmistajaa tovin, kunnes Puolassa Poznanin työstökonemessuilla kesällä 2016 löytyi Micronfilter.

”Suomeen tuotteiden tuonti alkoi öljysumuimureiden osalta Kubella ja laajentuneen kysynnän myötä aloitettiin pian myymään myös yksinkertaisempaa Microilia sekä isompaa Ecotech-mallia. Aktiivisten asiakkaiden ansiosta myös erilaisia kangassuodatinyksiköitä tuodaan nykyisin runsaasti”, kertoo yrittäjä Jari Vainio.

Dynaaminen toimittaja

Micronfilter on perustettu vuonna 2008 ja liikevaihto oli vuonna 2019 noin 6 miljoonaa euroa. ”Henkilöstöön kuuluu 30 nuorta ihmistä, mikä tuo toimintaan dynaamisuutta. Päätuotteisiin kuuluvat öljysumuimurit Kube, Microil ja Ecotech sekä lastuamisnesteen suodatinyksiköt Easyband ja Evotech”.

Pääasiakkaita ovat lastuavien työstökoneiden valmistajat ja näiden jälleenmyyjät. Päämarkkina-alueita ovat Keski-Euroopassa Italia, Saksa ja Espanja. Pohjois-Euroopan vienti on ollut kasvussa jo muutaman vuoden. Tuotteita myydään yhteensä yli 1000 kappaletta vuodessa. Tehdas sijaitsee Pohjois-Italiassa Torinon kaupungissa.

Yritys sai alkunsa 12 vuotta sitten, kun alalla pitkään työskennellyt Alessandro päätti luoda Micronfilterin tavoitteenaan toimittaa asiakkaille vakiotuotteita sekä räätälöityjä vaihtoehtoja. ”Vuosien mittaan yritys on kasvanut niin henkilöstömäärältään kuin tuotantomääriltään. Tämän muutoksen myötä yrityksen prosesseja on kehitetty ja tuotantopaikkaa on vaihdettu suurempaan. Kehittymisessä on auttanut henkilöstön dynaamisuus, aktiivisuus ja tietenkin kilpailukykyiset tuotteet”, Vainio sanoo.

”Tällä hetkellä Micronfilter on tällä hetkellä keskisuuri toimittaja suodatusalalla. Heidän ratkaisunsa ovat hyviä ja hinnat kohtuullisia.  Yrityksen tavoitteeksi on noussut myynnin kehittyminen ja suodatusalan johtajuus Italiassa ja Euroopassa.”

Yhdessä eteenpäin

Jari Vainion mukaan Covid-19 aiheutti keväällä 2020 viivästyksiä Tekupitin toimittajien toimituksissa, mikä osaltaan aiheutti ylimääräisiä haasteita. Näin myös Microfilterin kohdalla.

”Tällä hetkellä tilanne on parempi ja toiveissa on, että tilanne paranee edelleen seuraavien kuukausien aikana. Yhteistyö Micronfilterin kanssa vahvistuu joka tapauksessa edelleen”, Vainio sanoo.

Tekupit on Pirkkalasta toimiva yritys, jonka asiakkaita ovat konepajat ympäri Suomen. Keskeiset tuotteet ovat työstökoneiden varaosat ja tarvikkeet.