Konecranes ja Cargotec sulautuvat – Mika Vehviläinen toimitusjohtajaksi

Mika Vehviläinen valittu toimitusjohtajaksi Konecranesin ja Cargotecin sulautumisen voimaantulosta lukien.  

Konecranes Oyj ja Cargotec Oyj ilmoittivat viime vuoden lokakuun alussa allekirjoittaneensa yhdistymissopimuksen ja suunnitelman, joiden mukaan yhtiöt yhdistyvät edellyttäen, että sulautumiselle saadaan lakisääteiset ja muut hyväksynnät.

Nyt sulautumisen jälkeiselle syntyvälle yhtiölle on nimetty toimitusjohtaja. Konecranesin ja Cargotecin hallitukset ovat sopineet valitsevansa Mika Vehviläisen toimitusjohtajaksi, ja Cargotecin hallitus on tehnyt nimityksen sopimuksen mukaisesti. Mika Vehviläisen nimitys tulee voimaan järjestelyn toteutumisen yhteydessä, jonka odotetaan tapahtuvan vuoden 2022 ensimmäisen vuosipuoliskon loppuun mennessä. Siihen saakka Cargotec ja Konecranes toimivat täysin erillisinä ja itsenäisinä yhtiöinä.  

Mika Vehviläinen on toiminut Cargotecin toimitusjohtajana vuodesta 2013. Vehviläinen toimii myös Danfoss A/S:n hallituksen jäsenenä. Ennen siirtymistään Cargotecille Vehviläinen toimi Finnair Oyj:n toimitusjohtajana vuosina 2010–2013, Nokia Siemens Networksin operatiivisena johtajana vuosina 2007–2009 ja mm. useissa eri tehtävissä Nokiassa vuosina 1991–2007.