Vastuullisuus ja työmahdollisuudet esillä Teknologia-messuilla

Teknologia-messut järjestetään 3.–5.5. Helsingin Messukeskuksessa. Messukokonaisuuden teemaksi on valittu Kestävän huomisen ratkaisut – Solutions for Sustainable Future. Vastuullisuusteema näkyy messuilla sekä ohjelmarakenteessa että esiintyjävalinnoissa.  

Teknologia-messukokonaisuus koostuu keskisistä teknologia-alan aihepiireistä. Näitä ovat automaatio, elektroniikka, hydrauliikka ja pneumatiikka, levytyö, koneenrakentaminen, AI ja robotiikka, kunnossapito sekä ICT. Ensimmäistä kertaa mukaan liittyy myös uusi 3D-tulostamisen tapahtuma, jonka Messukeskus tuottaa yhteistyössä Suomen Pikavalmistusyhdistys FIRPA ry:n kanssa.  

Työnantajapäivä ohjelmassa

Teknologia-messujen ohjelmakokonaisuudessa kuullaan puheenvuoroja muun muassa tulevaisuuden tietoliikennestrategiasta, suomalaisesta avaruusteknologiasta, mobiilirobotiikan sovelluksista ja digitaalisista identiteetti- ja luottamusinfrastruktuureista. 

Teknologia-messujen Työantajapäivän aikana 3.5.2022 alan opiskelijat voivat tutustua työnantajiin ja keskustella yritysten edustajien kanssa työllistymismahdollisuuksista. Kävijät tunnistavat Työantajapäivässä mukana olevat tahot rintamerkistä ja kyltistä osastolla.

”Teknologia-alalla tapahtuu koko ajan paljon. Teknologia osaltaan mahdollistaa vastuullisten ratkaisujen kehittämisen erilaisiin haasteisiin tulevaisuudessa. Teknologia toimialana on merkittävä myös työllistäjänä ja olemme iloisia, että voimme messuilla esitellä näitä työmahdollisuuksia alan opiskelijoille ja alasta kiinnostuneille”, sanoo Teknologia-messujen liiketoimintapäällikkö Marcus Bergström.

Startupeja ja robotiikka-alan osaajia

Teknologia 22 -messujen startup-yrityksille suunnatun kilpailun hakuaika on parhaillaan käynnissä. Sen tarkoituksena on nostaa esille uusia ja merkittäviä ratkaisuja teknologian alalla. Palkinnon voi saada merkittävästä, luovasta ja kekseliäästä ratkaisusta teknologian alalla, ja se voi olla esimerkiksi uusi kaupallinen tuote, menetelmä tai sovellus. Ratkaisu tuo parhaimmillaan myös uusia näkökulmia teknologia-alalle. Kilpailun voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 10 000 euron stipendillä. Kilpailuun voi lähettää ehdotuksia 1.4.2022 saakka.

Korkeakoulujen joukkueille suunnattu Ällistyttävät robotit -kilpailu yhdistää tekniikan ja luovuuden. Kilpailun tarkoituksena on kasvattaa erityisesti tietotekniikan, robotiikan ja tekoälyn näkyvyyttä ja kiinnostavuutta Suomessa sekä kannustaa opiskelijoita ennakkoluulottomasti yhdistämään eri alojen osaamista. Kilpailun myötä halutaan antaa viesti myös teollisuudelle: uudet teknologiat tulee ennakkoluulottomasti ottaa käyttöön niin tuotteissa kuin tuotannossakin. Kilpailun pääpalkinto on 10 000 euroa. Ilmoittautumiset kilpailuihin: teknologia.messukeskus.com.