Omaehtoinen koronapassi käyttöön Teknologia 21:ssä

Teknologia 21 -tapahtumakokonaisuus järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 9.–11.11.
Teknologia-alan messuilla on käytössä omaehtoinen koronapassi, joka perustuu asiakkaiden ja messuvieraiden omaehtoiseen vakuutukseen rekisteröitymisen yhteydessä.

Teknologia 21 -messujen asiakkailta ja messuvierailta edellytetään omaehtoista vakuutusta, jonka edellytyksenä on joko täysi rokotussuoja, viimeisten 6 kuukauden aikana sairastettu koronatauti tai negatiivinen koronatestitulos. 
”Teknologia-messuilla on myös valmius ottaa käyttöön kansallinen koronapassi, mikäli se toteutuu syksyn aikana. Sen viipyessä päätimme kuitenkin ottaa käyttöön omaehtoisen koronapassin, joka perustuu vapaaehtoisuudelle: suosittelemme vahvasti, että messuille saapuisivat vain täyden rokotussuojan saaneet, koronan viimeisen 6 kuukauden aikana sairastaneet tai koronatestillä testatut kävijät ja näytteilleasettajat”, kertoo Teknologia-messuista vastaava liiketoimintapäällikkö Marcus Bergström Messukeskuksesta.    

Bergstöm painottaa turvallisuusjärjestelyjen tehokkuutta, Messukeskus on saanut mm. ensimmäisenä pohjoismaisena tapahtumatalona COVID 19 -sertifikaatin tunnustuksena työstä koronaturvallisuuden hyväksi.
“Suuren messukokonaisuuden valmistelu vaatii paljon aikaa ja resursseja. Huojentavaa on, että rokotekattavauus nousee koko ajan. Nyt käyttöön otettava omaehtoinen koronapassi on lisätyökalu, jolla haluamme varmistaa tapahtuman turvallisen toteutuksen marraskuussa”, Bergström sanoo.  Omaehtoinen koronapassi perustuu vahvaan suositukseen, eikä kävijöiden tarvitse esittää erillisiä todistuksia sisäänpääsyn yhteydessä. Koronatestiksi riittää myös itse tehty ennakkotesti.

Startup-yrityksiä esille

Teknologia-messukokonaisuus koostuu useista eri osa-alueista, joita ovat automaatio, elektroniikka, energia, hydrauliikka ja pneumatiikka, levytyö, koneenrakentaminen, AI ja robotiikka, kunnossapito, ICT ja 3D-tulostaminen. Tapahtuman teema on Kestävän huomisen ratkaisut – Solutions for Sustainable Future.

Osana Teknologia-messujen ohjelmaa järjestetään startup-kilpailu, jonka hakuaika on käynnissä ja päättyy 10.10., Tämän jälkeen kilpailuraati valitsee 3–5 finalistia messuilla keskiviikkona 10.11. järjestettävään pitchaus-finaaliin. Voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön lahjoittamalla 20 000 € stipendillä.
Teknologia-messujen ohjelmakokonaisuuteen kuuluu näyttelyn lisäksi lavaohjelma ja myös alan työmahdollisuuksia esittelevä Tulevaisuuden työnantaja -päivä, Ällistyttävät robotit -kilpailun semifinaali ja finaali sekä energia- ja kunnossapitokongressit. Ohjelma kokonaisuudessaan julkaistaan 15.9.2021 osoitteessa www.teknologia21.fi.