Sipcon Instruments Ltd:n mittalaitteet Rensin valikoimiin

Rensin mittalaitepaletti on laajentunut Sipcon Intstruments Ltd:n tuotteilla. Sipconin valikoimaan kuuluu laajasti ratkaisuja eri mittaustarpeisiin.

Profiiliprojektoreja. Vasemmalla optinen ja oikealla kamerapohjainen projektori.

Rensin tarjontaa ovat mittalaitteet, Surfcam ohjelmistot, muovi-, puu-, alumiinikoneet ja monitoimisorvit teräksen koneistukseen. Rensi tekee myös mittauksia sekä asiakkaalla että omissa tiloissaan Klaukkalassa.

Mittalaitteissa Rensin paletissa ovat Aberlink Ltd:n manuaali- ja CNC-mittakoneet, Kreon 3D nivelvarsikoneet ja sinisen valon 3D skannerit. Kädessä pidettävissä 3D skannereissa Rensillä on Artec3D Leo toimitukset käynnissä. Nyt tarjonta laajenee edelleen.

”Olemme jonkin aikaa etsineet mittakonepäämiestä täydentämään portfoliotamme. Päädyimme lopulta intialaiseen Sipcon Instruments Ltd:”, toteaa Rensin Vesa Sirén.

”Vuodesta 1975 lähtien Sipcon on kehittänyt innovatiivisia teollisia mittausjärjestelmiä ratkaistakseen dimensionaalisten mittausten kysymyksiä. Se on globaali toimittuja, ja heidän vahvuuksiaan ovat R&D-kokemus ja 24tunnin englanninkielinen tuki”, Sirén toteaa.

Digitaaliset mikroskoopit ja profiiliprojektorit

Sipcon valmistaa ratkaisuja mittauksen eri alueille. Pöytämalliset digitaaliset mikroskoopit, Maxy Series, sallivat käyttäjän katsoa, kaapata ja mitata eläviä kuvia. Niissä on 2MP HD -kamera, autofokus toiminto vaihdettavilla linsseillä ja PC-pohjainen ohjelmisto.

Kädessä pidettävä remote control auttaa käyttäjää fokusoimaan, zoomaamaan, tekemään ei kontrasti ja valaistus säädöt ja auttaa näin elektroniikan ja muiden pienten tuotteiden kokoonpanoja ja valmistusta.

Sipcon -profiiliprojektorit ovat edullisia perusmittauslaiteita ja niitä valmistetaan kokoluokkiin 250-1200 mm mittausalueen (XY) ollessa 50×50 mm:stä 400x200mm:iin. Pienimmät liikkeet ovat 1um, 5um, 0.5um ja 0.1um ja suurennus on saatavissa 5x, 10x, 20x, 25x, 50x, 100x ja 200x. Suurennusvirhe on +/- 0.0.5 % ja mittaustarkkuus on (3+L/200)um. Käyttäjät voivat valita erilaisia mittausjärjestelmiä, DRO ja/tai eri PC ohjelmistoja. Samassa kategoriassa ovat myös työkalumikroskoopit eli horisontaaliprojektorit, jotka ovat tarkoitettu poran ja jyrsinterien mittaamiseen.

Sipcon-videomittalaitteissa mittausalue on 50 X 50 mm – 400 X 200 mm.

Videomittalaitteet, Quickie-koneet

Sipcon-videomittalaitteissa mittausalue on 50 X 50 mm – 400 X 200 mm. Työtaso liikkuu kitkattomasti itsevoitelevilla rullalaakereilla ruuvien ollessa välyksettömiä. Koneet ovat manuaalisia tai CNC-käyttöisiä. Sipcon Vision Measuring System käyttävät telecentristä linssijärjestelmää, jolloin eri suurennuksilla ei tarvitse fokusoida koska inssit ovat para focal-tyyppiä. Suurennus alueet ovat 5X – 2000X ja niillä on elinikäinen takuu. Pienin resoluutio on 0.005 mm, 0.001 mm, 0.0005 mm ja 0.0001 mm.

Manuaaliseen videomittakoneeseen on saatavissa optiona koskettava pysty- tai mutkapäällä varustettu probe. PC:ssä oleva mittausohjelmisto raportoinnin kanssa täydentää mittausratkaisun. CNC-koneeseen on mahdollista yhdistää myös lasermittauspää.

Quickie eli Imaged Based Mesurement systems tarjoaa vertikaali- ja horisontaalimallit mekaaniselle puolelle että erikseen CableQuickie mittaamaan sähköjohtojen ja kaapelien eristyksien paksuutta. Quickie -koneissa kappale sjoitetaan mittauskohtaan ja kaikki mittaukset, raportoinnit ja SPC hoituvat automaattisesti sekunnin osissa. Quickie mittaa kulman, etäisyyden, säteen/halkaisijan ja pulttiympyrät, 2D profiilit, alueet ja reunapituudet kuin myös muototoleranssit, orientaatiot, trendit, paikkatoleranssit, keskipoikkeamat, raportti ja SPC. Rensi on mukana tutusti Alihankinta-messuilla.