Vision Engneering -tuotteet Rensin tarjontaan

Rensi Oy:n laaduntarkkailun alueen tarjonta laajenee. Englantilaisen Vision Engineering Ltd:n tuotteet ovat uusi lisä tälle tuotealueelle.

Eyepiece-less

Rensi tunnetaan mittakoneistaan ja Surfcam-ohjelmistoista, muovi-, puu-, alumiinikoneiden toimituksista ja monitoimisorveista teräksen koneistukseen.

Rensi tarjoaa myös mittauspalveluja sekä asiakkaalla että omissa tiloissaan Klaukkalassa. 

Rensi on toiminut pitkään englantilaisen Aberlink Ltd:n manuaali- ja CNC-mittakoneiden toimittajana. Liikuteltavissa nivelvarsikoneissa Rensi on ollut jo vuodesta 1996 markkinajohtaja ja toimittaa ranskalaisia Kreon 3D -nivelvarsikoneita ja sinisen valon 3D-skannereita. Kädessä pidettävissä 3D-skannereissa Rensillä ovat Artec Leo -toimitukset käynnissä.

”Englantilaiset, laadukkaista komponenteista kootut Vision Engineering Ltd:n mittaus- ja laaduntarkkailuinstrumentit laajentavat nyt tarjontaamme. Nykyaikaisessa tuotannossa vaaditaan laadun tarkkailua, ja elektroniikkaan liittyvissä komponenteissa se on tehtävä joka työpisteessä. Vision Engineering on markkinajohtaja juuri tällaisissa laaduntarkkailun stereomikroskoopeissa kuin digitaalisissa laaduntarkkailulaitteissa. Automaation puolella Vision Engineering on tehnyt oman ohjelmisto- ja mittaus järjestelmän, ja heillä on omia ratkaisuja erilaisin QC-haasteisiin”, toteaa Rensin Vesa Sirén.

Laaduntarkkailun Mantis- ja Lynx-stereomikroskoopit

Mantis- ja Lynx -mallit ovat perinteisistä stereomikroskoopeista poiketen ns. Eyepiece-less-malleja.

Niissä ei ole kahta okulaaria, joihin joutuu painamaan silmänsä kiinni nähdäkseen stereona mikroskoopissa. Yhden ”katseluaukon” ratkaisu tarjoaa hyvän 3D-näytön ja käyttömukavuuden lisäten samalla laatua ja tuottavuutta.

Patentoitu optinen teknologia poistaa näin perinteisten mikroskooppien rajoittavien okulaarien käytön ja sallii käyttäjälle pään liikkeiden vapauden, ylivoimaisen ergonomian ja käsi-silmä koordinaation plus antaa mahdollisuuden käyttää silmälaseja päässään laaduntarkkailua tehtäessä.

Evo-Cam II

Lyhyesti sanottuna Mantis- ja Lynx-edut ovat Rensin myyntipäällikkö Wille Härön mukaan seuraavat:

”Mallit mahdollistavat jatkuvan mittauksen ilman väsymistä. Etuja ovat mahdollisuus käyttää silmälaseja, ergonominen asento, okulaariton mikroskooppi, missä laaja katselukulma, 2x-20x säädettävä suurennos, monia eri kiinnikevaihtoehtoja useisiin eri toimintaympäristöihin sekä suljettu kotelointi, mikä mahdollistaa käytön jopa likaisissa ympäristöissä. Lisäsi kappaleiden tarkistus on nopeampaa.”

Mantis Elite mallissa on myös integroitu digitaalikamera, jolla voidaan kaapata kuvia. Lynx-mallissa on myöskin vakiona pyörivä alusta, jolloin 360 asteen laaduntarkkailu tulee vielä helpommaksi.

Digitaalinen laaduntarkkailu – EVO Cam II Digitaalinen mikroskooppi

Evo Cam II on Ville Härön mukaan monipuolinen ja helppokäyttöinen digitaalinen mikroskooppi aina 300-kertaiseen optiseen suurennokseen saakka, ja omaa tarkan resoluution suurella virkistystaajuudella, mikä estää silmien väsymistä pitkäaikaisessa käytössä. Laite on täysin itsenäinen, mutta omaa myös mahdollisuuden liittämiseen PC:hen langattomasti tai langallisesti.

360 astetta tarkkaa kuvaa.

3600x suurennos takaa jopa pienimpien osien tarkastelun

Evo Cam II omaa 300x-kertaisen optisen suurennoksen, jota voi jatkaa digitaalisesti jopa 3600-kertaiseksi. Laite tallentaa Full HD-tarkkuuden kuvia, mitä on mahdollista lähettää langattomasti tietokoneelle Wifin kautta.

”Uutena ominaisuutena on monitarkennus, Vision Engineering on kehittänyt uuteen Evo Cam II malliin monitarkennuksen, minkä avulla perinteisen yhteen pisteeseen fokusoinnin sijasta voidaan koko työalue tarkentaa tarkaksi kuvaksi.”

Tarjolla on 360-astetta tarkkaa kuvaa, Evo Cam pyörivän katselukulman avulla on mahdollista tarkkailla kappaletta useasta eri suunnasta ilman kappaleen aikaa vievää kääntöä.

Kuva ilman monitarkennusta ja sen kanssa.

”Laaduntarkkailu on helppoa ja nopeaa, Evo Camissa on myös useita eri päällyksiä kameralle, jolloin kappaletta voi verrata suoraan visuaaliseen mittadataan. Pyynnöstä modifioitujen päällyksien tilaus on mahdollista esimerkiksi jokaiselle erilliselle kappaleelle.”

Videomittalaitteet ja Non Contact Measurement

Vision Engineering on toimittanut ei-koskettavia mittavälineitä elektroniikka- ja autoteollisuuden tarpeisiin. Swift PRO Elitte on työkalunvalmistajien perusmittaukseen tarkoitettu laite, Swift PRO Cam kompakti manuaalinen videomittalaite ja TVM välitön näkökentässä olevan 2D-kappaleen mittauslaite. Falcon CNC on CNC ohjattava edistyksellinen uuden sukupolven videomittalaite, Hawk Elite tarkka optinen mittausmikroskooppi. Vision Engineering Lt tuotteiden käyttäjät löytyvät elektroniikkateollisuudesta, auto- ja lentokoneteollisuudesta ja muovisten ruiskupuristusosienvalmistajista. Myöskin dental-puolen valmistus on lisääntyvässä määrin hankkinut Vision Engineering tuotteita.