Putkilasertöissä alkuun helpolla tavalla

Bystronic on esitellyt uuden ByTube 130 -putkilaserleikkausjärjestelmän. ByTube 130 on suunniteltu ratkaisuksi yrityksille, jotka haluavat laajentaa tuotantoaan levynleikkauksen alueelta myös putkenkäsittelyn suuntaan.

ByTube 130 on Bystronicin mukaan suunniteltu tekemään putkenkäsittelyyn laajentumisen helpoksi. Kyseessä on automatisoitu järjestelmä, joten manuaalisia toimia tuotannon aikana tarvitaan vähän. Kone myös mahdollistaa laajan kokokirjon, ByTube 130 on tarkoitettu halkaisijaltaan 10‒130 millisten putkien käsittelyyn. Lastauskapasiteetti on 17 kiloa per metri ja koneen 2D-leikkauspäällä voidaan valmistajan mukaan täyttää 90 prosenttia asiakkaiden tarpeista, sillä kohtisuorat leikkaukset ovat markkinoilla yleisimpiä.

Nopeutta ja monipuolisuutta kuitulaserilla

Työmahdollisuuksiensa ansiosta kone tarjoaa joustavuutta varsin erilaisten toimeksiantojen hoitamiseen. Koneella voidaan samalla korvata monimutkaisia ja kustannuksia nostavia työvaiheita.

Tänä päivänä laserleikkaus on yhä useammin vaihtoehto erikseen suoritettavalle sahaamiselle ja poraamiselle. Kuitulaser hoitaa ne molemmat samalla kertaa, ja selvästi nopeammin. Siistien leikkausreunojen ansiosta myös jäysteiden poisto jää pois, mikä vähentää myös henkilötyötä. Samalla suurempi läpimenonopeus laskee kappalekustannuksia, mikä nykyisessä kilpailutilanteessa on merkittävä lisäetu, todetaan Bystronicilta.

ByTube 130 on saatavissa kahtena tehoversiona, 2 tai 3 kilowattia.

Kuitulaser on jo vakiinnuttanut asemansa levyjen työstössä, ja nyt se valtaa alaa myös materiaalivahvuudeltaan ohuiden ja paksumpien putkien työstössä. Tasaisen hyvä leikkauslaatu on vahva kuitulaserin puolesta puhuva argumentti myös niiden osalta.

Toisin kuin CO2-laseria käytettäessä, kuitulaserin aallonpituuden ansiosta myöskään voimakkaasti heijastavat kirjometallit kuten kupari ja messinki eivät aiheuta ongelmia.

Käyttäjä hyötyy monista plustekijöistä: monille materiaaleille soveltuminen, taloudellisuus ja leikkaustarkkuus. Kun pystyy työstämään mitä erilaisempia materiaaleja, saa aikataulut pitämään ja saa aikaan luotettavan hyvää laatua, pärjää myös nykyisessä kilpailutilanteessa.

Ohjelmisto tekee aloittajasta ammattilaisen

Moderni levynvalmistus vaatii tehokkaan ohjelmiston osien ja mallien visualisointiin, leikkaussuunnitelmien laatimiseen sekä valmistusprosessien valvontaan. Uudessa koneessa on ByVision Tube-käyttöjärjestelmä ja kaikki toiminnot tehdään kosketusnäytöltä. Sen myötä vasta-alkajakaan ei tarvitse laajaa kokemusta pystyäkseen aloittamaan tuotannon. Leikkaustoimeksiantojen valmistelut sujuvat nopeasti, ja käyttöjärjestelmää on helppo ymmärtää. ByVision Tube perustuu Bystronicin ByVision-ohjelmistoon, jota Bystronic käyttää kaikissa leikkaus- ja särmäysjärjestelmissään. Intuitiivisen helppokäyttöinen ohjelmisto avustaa vasta-alkajaa leikkaussuunnitelmien luomisessa, minkä ansiosta kaikki leikkausvaiheet sujuvat ByTube 130 -koneella vaivattomasti.

Kari Harju