3D Formtech sai pääomasijoittajan kumppanikseen

Jyväskylässä toimiva teollisuustason 3D-tulostusta tarjoava 3D Formtech Oy on saanut kumppanikseen pääomasijoitusyhtiö Midinvest Management Oy:n, kun Midinvestin hallinnoima pääomarahasto teki yhtiöön merkittävän sijoituksen.

3D Formtech tarjoaa teollisuustason 3D-tulostusta Jyväskylässä. Midinvest Management Oy:n kumppanuus mahdollistaa uudet panostukset myyntiin ja markkinointiin, investointeihin ja rekrytointeihin, toteaa toimitusjohtaja Toni Järvitalo.

3D Formtech tarjoaa laadukasta teollisuustason 3D-tulostusta ja siihen liittyviä oheispalveluja teollisuuden ja yritysten tarpeisiin. Yhtiöllä on käytössä neljä korkealaatuista 3D-muovitulostinta ja yksi metallin 3D-tulostin.

3D Formtechin palveluvalikoimaan kuuluvat sopimusvalmistus, piensarjatuotanto sekä prototyyppien ja varaosien valmistus. 3D Formtech on vuonna 2014 perustettu yritys ja se työllistää 10 henkilöä.

Midinvest Management Oy on pääomasijoittaja, joka keskittyy pienten ja keskisuurten yritysten omistusjärjestelyihin ja kasvun rahoittamiseen. Midinvestin hallinnoimien rahastojen suurimmat sijoittajat ovat suomalaisia institutionaalisia sijoittajia. Midinvest-rahastoissa on tällä hetkellä 15 kohdeyhtiötä.

Kiinnostava, kasvava toimiala

”3D metallitulostus mahdollistaa täysin uudenlaisten metallikomponenttien valmistamisen. Suomessa metallin 3D-tulostuksen kysyntä on kasvamassa, maailmalla se on ollut suosittu tuotantotapa jo pidempään. Toimialan tulevaisuus näyttää kiinnostavalta”, toteaa Midinvest Management Oy:n toimitusjohtaja Jukka-Pekka Nikula.

3D-tulostaminen on kannattava vaihtoehto, kun tarvittavan kappaleen muoto on geometrisesti monimutkainen, aikataulu on kriittinen tai kun tarvitaan yksilöllisiä kappaleita tai piensarjatuotantoa.

”Pystymme tarjoamaan asiakkaille erittäin nopean valmistusaikataulun ja kustannussäästöä, sillä voimme tulostaa vain asiakkaan tarvitseman määrän kappaleita. Sopimusvalmistuksessa pystymme puolestaan tuottamaan asiakkaan käyttöön jatkuvasti uusia osia ilman asiakkaalle koituvia varastoinnin kustannuksia”, kertoo 3D Formtechin toimitusjohtaja Toni Järvitalo.

”Sijoituksen myötä pystymme suuntamaan entistä enemmän painopistettä myyntiin ja markkinointiin sekä laajentamaan tuotantolaitteistoa. Parhaillaan käynnissä on kaksi rekrytointia”, sanoo Toni Järvitalo.