Makrum muutti Pirkkalaan

Makrum Oy on muuttanut uusiin toimitiloihin Pirkkalan Linnakallioon. Uudet tilat tarjoavat yrityksen käyttöön 300 neliömetriä vastavalmistunutta konttori-, varasto- ja kone-esittelytilaa Tampereen läntisen ohitustien varrella.

Nyt on tilaa, toteavat Makrumin miehet. Kuvassa vasemmalta toimitusjohtaja Marno Miettinen, myyntipäällikkö Hannu Pajula ja myyntipäällikkö Ismo Hyttinen.

Makrum Oy on 2006 aloittanut konetalo. Toiminta keskittyy lastuaviin koneisiin ja edustuspalettiin kuuluu sorveja, työstökeskuksia, aarporia, jyrsinkoneita sekä erikoiskoneita monenlaisiin tarpeisiin. Yksi erikoisalue ovat lastunkäsittelyn ratkaisut.

Talon edustusmerkkejä on toistakymmentä, ja niihin kuuluvat esimerkiksi sorvivalmistaja Tornos, koneistuskeskusten tekijät Matsuura ja Fehlmann, sorvien ja koneistuskeskusten valmistaja YCM sekä XYZ, jonka tuotantoon kuuluvat sorvit ja jyrsinkoneet.

Aivan viime aikoina valikoima on laajentunut edelleen kookkaan kokoluokan konevalmistajiin. Sellaisia ovat Herkules Groupin Union Chemnitz sekä Waldrich Siegen, joiden paletissa ovat järeät avarrus- ja jyrsinkoneet.

Asiakaspalvelun ytimessä

Makrum on kehittänyt toimintaansa viime vuosina edelleen jatkuvasti syvenevän, kokonaisvaltaisen asiakaspalvelun suuntaan. Myös henkilökunta on laajentunut, uusia kasvoja talon toiminnoissa ovat Jussi Suihkonen ja Kimmo Kiprianoff.

”Emme tänä päivänä halua olla vain konemyyjä, vaan ennemminkin asiakkaamme kokonaisvaltainen kumppani koneasioissa. Haluamme olla mukana investointien alusta saakka ja edelleen aina koneen koko elinkaaren ajan. Tätä seikkaa palvelevat vahvat huoltotoimintomme, ne kattavat kaikki vaiheet alkaen koneen asennuksesta ja koulutuksesta jatkuen edelleen takuuaikaisiin palveluihin, huoltoihin, korjauksiin, varaosapalveluun, peruskunnostuksiin ja siirtoihin”, kertoo toimitusjohtaja Marno Miettinen.

”Yksi osa toimintojamme on koneiden toimintoihin liittyvä automatisointi, mikä tämän päivän tuotannolle on yhä tärkeämpi elementti. Kauttamme löytyvät tuottavimmat ratkaisut”, kiteyttää Miettinen.

Fehlmannin pystykarainen tarkkuuskoneistuskeskus Picomax 56L Top oli yksi show roomin koneista. Kuvassa vasemmalla Kimmo Kostamo Työkalu Kostamolta, oikealla Kilian Röllin Fehlmannilta. Tamperelaisen Työkalu Kostamon toimialaa ovat erikoistyökalut, muotit ja leikkaimet.

Uudet tilat, pysyvä konenäyttely

Makrum on tähän saakka toiminut Hermian tiloissa Tampereen Hervannassa.

Talon tuore siirto on muutto uusiin vastavalmistuneisiin tiloihin Pirkkalan Linnakallion alueelle, mihin on siirtynyt viime aikoina muitakin metallin konealan laite- ja palveluntarjoajia.

Uudet tilat tarjoavat yritykselle käyttöön 300 neliömetriä avaraa ja yhtenäistä toimitilaa, ja niihin sijoittuvat niin yrityksen konttoritoiminnot sekä myös huoltopalvelujen ja varastoinnin toimintoja.

Lisätilan ohella keskeinen muutos aiempaan on show room -tila edustuspalettiin kuuluvien koneiden esittelyyn.

”Hervannassa ei ollut tilaa kone-esittelyille, tosin erikoisjärjestelyin erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen oli toki mahdollisuus. Tämä uusi tila tarjoavat mahdollisuuden jatkuvaan kone-esittelyyn, minkä myötä asiakkaamme pääsevät itse konkreettisesti ja helposti tutustumaan koneisiin ja niiden ominaisuuksiin. Myös päämiehemme arvostavat tätä uutta esittäytymismahdollisuutta”, kertoo Marno Miettinen.

Makrum siirsi toimintojaan juuri valmistuneisiin tiloihin Linnakallioon loppusyksyllä ja tilat ovat nyt käytössä. Avajaisia vietetään tammikuussa.

Kari Harju