TruLaser Station kookkaalla työalueella

Saksalainen levykonevalmistaja Trumpf on esitellyt uuden TruLaser Station 7000 3D -laserhitsauskoneen. Laserteholtaan neljän kilowatin koneen erityisetu on kookas työalue, merkittävästi mallin edellissukupolvea isompi.

Kookas työalue on TruLaser Station 7000:n erityisetu.

TruLaser Station 7000 3D -laserhitsausjärjestelmä esiteltiin ensi kerran syksyn Blechexpo-tapahtumassa Stuttgartissa. Uuden konesukupolvi on kehitetty mahdollistamaan aiempaa kookkaampien kappaleiden käsittely laserhitsausjärjestelmässä.

Työalue on 150 prosenttia aiempaa kookkaampi, maksimi kappalekoneelle on 1000x650x400mm. Lasertehoa järjestelmä tarjoaa nyt neljä kilowattia.

Tämän yhdistelmän avulla käyttäjät voivat hitsata aiempaa suurempia osia ja tehdä myös syvempiä hitsaussaumoja. Suurten syöttönopeuksien myötä koneella on mahdollista tuottaa osia aiempaa nopeammin ja tuottavammin.

Älykäs kuvankäsittelyjärjestelmä

Keskeinen koneen uusi ominaisuus on myös älykäs kuvankäsittelyjärjestelmä, joka korjaa lasersäteen kohdistuksen tarvittaessa automaattisesti. Tämä tekee prosessista aiempaa luotettavamman ja vähentää romua.

Älykäs kamera tunnistaa osan sijainnin työalueella. Jos sitä ei kohdisteta oikein, kamera lähettää uudet koordinaatit IT-järjestelmään. Kone säätää hitsausohjelmaa vastaavasti ja laser korjaa hitsaussauman paikan sekunnin murto-osassa.

”Tuloksena on luotettava hitsausprosessi, jonka laatu on jatkuvasti korkea. Tämä tarjoaa merkittävää lisäarvoa, etenkin aloilla, joilla on korkeat turvallisuusstandardit”, sanoo Trumpf-tuotepäällikkö Thomas Kirchhoff.

Tuottavuutta valmistukseen tuo myös koneen uusi kiertotyyppinen kappaleenvaihtaja. Kun yksi hitsausprosessi päättyy, kone kääntää hitsatun osan kiinnittimen ympäri ja korvaa sen tyhjällä kiinnittimellä. Tämän ansiosta käyttäjä voi lastata ja purkaa konetta tarvittaessa hitsauksen aikana, mikä säästää aikaa.

Moniin sovellutuksiin

TruLaser Station 7000 pystyy käsittelemään kaikkia yleisimpiä metalleja, teräksiä, ruostumaton terästäs, kuparia, alumiinia ja titaania. Soveltuvia teollisuuden alueita on useita, yksi mielenkiintoinen on esimerkiksi lääketieteen instrumenttien, kuten vaikkapa endoskooppien valmistus.

”Koneella on helppo valmistaa eri kokoisia endoskooppeja alan korkeat laatustandardit huomioiden. Useat koneet eivät siihen pysty, siksi näemme niin paljon potentiaalia lääkinnällisten laitteiden markkinoilla”, sanoo Kirchhoff.

Lääketieteen instrumenttien valmistuksen lisäksi ohella kone soveltuu laserhitsaustarpeisiin monille muille teollisuudenaloille, jotka tarvitsevat joustavia ratkaisuja pienten ja keskisuurten hitsausyksiköiden käsittelyyn.

”Yksi alue ovat auto- ja elektroniikkateollisuus, koska järjestelmän avulla voidaan hitsata johtavia materiaaleja, kuten kuparia, korkeilla laatustandardeilla.

TruLaser Station 7000 -laitetta ohjataan hitsauskennon ulkopuolisen konsolin avulla. Kaikki hitsausprosessin tiedot voida syöttää koneen intuitiivisen kosketusnäytön käyttöliittymän avulla.

Kari Harju