Automaattinen asetuksenvaihto piensarjatuotantoon

MTC Flextek on esitellyt uutuutena toteutuksen, mikä mahdollistaa työstökoneessa nopean automaattisen asetuksenvaihdon ja keskeytymättömän tuotannon erikokoisen sarjojen ja kappaleiden valmistuksessa.

Piensarjatuotannossa asetustenvaihdot ovat tyypillisesti aikaa vieviä työvaiheita.

Uusi solutoteutus lisää työnopeutta usein vaihtelevassa valmistuksessa.

Solutyyppisen kokonaisuuden osat ovat sorvi ja robottivarsi tarttujineen sekä erilaiset varastosovellutukset. Niin koneen kuin robotin toimintojen sekä tuotannon ohjaus tapahtuu solun ohjauspaneelista Smart Produktion-ohjelmiston kautta.

Solun toiminnassa robotti hakee tuotteelle määritellyt kiinnittimet varastosta, vaihtaa ne koneeseen ja varmistaa kiinnityksen mittauksilla. Tämän jälkeen järjestelmä vaihtaa tuotteelle sopivan kappaletarttujan ja aloittaa kappaletuotannon ohjelmaan asetetun työjonon mukaisesti.

Käytössä on erilaisia tarttujia. Yhden tyyppinen tarttuja hoitaa leukojenvaihdon, ja erilaisilla magneettitarttujilla voidaan käsitellä erikokoisia kappaleita.

”Vaihtoaika yhden leuan osalta on vain noin minuutti, joten kyseessä on nopea toimenpide”, kertoo projektia koordinoinut Kalle Ahoniemi MTC Flextekiltä.

MTC Flextekin uutta kehitystyötä on ratkaisu automaattiseen asetustenvaihtoon. Kuva Jame-Shaftilta.

Sujuvaan piensarjatuotantoon

Tuotannossa järjestelmän edut korostuvat varsinkin piensarjatuotannossa.

Sen myötä solulla pystytään valmistamaan nopein toiminnoin mm. varsin eripaksuisia kappaleita kokoonpanosta riippuen.

”Kun käytössä on varasto, johon mahtuu useita leukasarjoja, kokonaisuus mahdollistaa tuotannossa kappalevariaation, mistä on hyötyä varsinkin piensarjatuotannossa. Pieniä sarjoja voidaan tehdä tehokkaasti”, sanoo robottiohjelmoija Markus Jämsä.

Käytössä on erilaisia tarttujia. Yhden tyyppinen tarttuja hoitaa leukojenvaihdon, ja erilaisilla magneettitarttujilla voidaan käsitellä erikokoisia kappaleita.

”Kun tavallisesti valmistuksessa tuotteen vaihtuessa joudutaan tekemään mekaanisesti kullekin tuotteelle asetukset erikseen, tämä ratkaisu tekee muutokset koneelle sekä myös ohjelmallisen muutokset. Järjestelmä ohjaa sekä työstökonetta että robotiikkaa, mikä on keskeinen idea tässä kokonaisuudessa. Tuotanto siis jatkuu uudelle tuotteelle automaattisesti. Se mahdollistaa keskeytymättömän valmistuksen, henkilöstöltä vapautuu aikaa muihin tehtäviin ja tulevaisuudessa järjestelmään voidaan integroida erilaisia varasto- ja logistiikkaratkaisuja, jotka mahdollistavat automaattisen tuotantovirtauksen koko tehtaassa”, Ahoniemi kertoo.

MTC Flextek esitteli uuden kokonaisuuden maaliskuussa. Esittelyssä tuotantokoneena oli Okuma Multus U4000-monitoimisorvi, robotti oli Fanucin mallistoa.

”Järjestelmää on suunniteltu viime kesästä lähtien, ja lanseeraus tähtäsi Konepaja-messuille. Teknologia muotoutui viime syksynä, ja samaan aikaan saimme yhteistyökumppaneita projektiin mukaan. Järjestelmä on toteutettu omana kokonaisuutenaan esittelykäyttöön sekä samanaikaisesti Jame-Shaftin tuotantoon”, kertoo Kalle Ahoniemi.

Jame-Shaft Oy on Salossa toimiva metallin alihankkija ja komponenttivalmistaja, joka palvelee mm. metsäkonesektorin, maanrakennus-, kaivoskoneiden ja kuormankäsittelylaitteiden valmistajia. Työkenttään kuuluvat koneistus-, hionta- ja lämpökäsittelypalvelut.

Kari Harju